Sportvilág

2015.06.12. 13:17

Eb-selejtező: Finnországban a magyar válogatott - Van esély a győzelemre

Szombaton 18 órás kezdéssel Finnország vendégeként játszik fontos Európa-bajnoki selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott (Duna Televízió).

Tóth Gábor

A finn válogatott nehéz napokat él, nem jönnek az eredmények, a gólok, a szurkolók és a média munkatársai Mixu Paatelainen szövetségi kapitány távozását követelik. Pedig a házigazda olyan játékosokat vonultat fel keretében, mint Niklas Moisander (Ajax), Perparim Hetemaj (Chievo), vagy éppen Roman Eremenko (CSZKA Moszkva). A tét is a hazaiak vállát nyomja, hiszen ha kikapnak, lemondhatnak a pótselejtezőt érő harmadik helyről. Dárdai Pál válogatottja éppen az ellenkező utat járta be az elmúlt időszakban. A csapat bizonyította, hogy képes a szervezett, eredményes játékra, senkitől nem ijed meg – és élvezi a szurkolók bizalmát, támogatását. Vagyis jók az esélyek a magyar győzelmre. Ugyanakkor két kulcsember, Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland sérüléssel bajlódik – a hiányuk óriási érvágás lenne.

– Tökéletesen sikerült a felkészülés, napi egy tréninget tartottunk és maximálisan meg vagyok elégedve a játékosokkal. Tavaszra négy pontot terveztünk. Akkor lesz igazán értékes a márciusi, görögök elleni döntetlen, ha most nyerünk – fogalmazott Dárdai Pál szövetségi kapitány.

Novemberben hazai pályán Gera góljával 1-0-ra nyertünk Finnország ellen.

Az F csoport állása 5 játéknap után: 1. Románia 13 pont, 2. Észak-Írország 12, 3. Magyarország 8, 4. Finnország 4, 5. Feröer-szigetek 3, 6. Görögország 2. A 6. forduló menetrendje, szombat: Finnország–Magyarország, Észak-Írország–Románia, Feröer-szigetek–Görögország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!