Sportvilág

2015.06.28. 18:23

Magyarország nyolc arannyal, négy ezüsttel és nyolc bronzzal 11. helyezett az éremtáblázaton

Baku – Magyarország húsz éremmel – nyolc arannyal, négy ezüsttel és nyolc bronzzal – a 11. helyen zárt az éremtáblázaton a vasárnap véget ért I. Európai Játékokon.

Horváth Erika

Az azerbajdzsáni Európai Játékok utolsó két versenynapján már nem sikerült érmet szereznie a magyar sportolóknak. Pontszerző helyek azonban akadtak.

A férfi cselgáncsozók 90 kg-os kategóriájában Tóth Krisztián a bronzért vívhatott meg a hollandok 81 kilós olimpiai és világbajnokával, Guillaume Elmont-nal, de intésekkel alulmaradt, ötödik lett. A női 78 kg-ban Joó Abigél a hetedik helyen végzett. Vasárnap a csapatversenyekkel zárultak a cselgáncsversenyek: Magyarország férfi (Őri Felicián, Zábori Bence, Csoknyai László, Vér Gábor, Bor Barna) és női (Maros Barbara, Pupp Réka, Karakas Hedvig, Szabó Franciska, Gercsák Szabina, Breitenbach Anett, Joó Abigél) együttese is – elbukva a bronzmérkőzést – az ötödik helyet szerezte meg.

Az úszóversenyek utolsó napján férfi 400 m vegyesen Sós Dániel egy századmásodperccel maradt el a bronzérmes időeredménytől, 4:22,23 perccel negyedik lett.  Az 50 m gyors döntőjében Lavotha Oszkár (22,89) ötödikként csapott célba. Ugyancsak ötödik lett női 100 m hátúszásban Matyasovszky Dalma 1:03,12-dal.

Egy további ötödik helyet a férfi párbajtőrcsapat (File Mátyás, Hanczvikkel Márk, Berta Dániel, Szényi Péter) szerzett.

Strandlabdarúgó-válogatottunk utolsó találkozóján szerezte meg első győzelmét. Az 5–8. helyért rendezett találkozóját 4-2-re elveszítette az ukránok ellen, a hetedik helyet azonban megszerezte, miután 3-2-re felülmúlta a házigazda azerieket.

Az I. Európai Játékokon részt vevő 50 országból 42 szerzett érmet. Magasan kiemelkedett Oroszország, amely 79 arany-, 40 ezüst- és 45 bronzéremmel végzett az éremtáblázat élén. A második helyen a házigazda Azerbajdzsán (21, 15, 20), a harmadikon Nagy-Britannia (18, 10, 19) zárt. Magyarország nyolc arannyal, négy ezüsttel és nyolc bronzzal a 11. helyen végzett.

A 16 napos multisportesemény vasárnap este nagyon látványos záróünnepéllyel fejeződött be. A magyar csapat zászlaját a cselgáncsozó Ungvári Miklós vitte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!