Sportvilág

2015.07.28. 18:02

Oroszországi vizes világbajnokság: Risztov kvótás, másodszor is kikaptak a női pólósok

Kazany - A magyar női vízilabda-válogatott második csoportmérkőzésén is kikapott az oroszországi vizes világbajnokságon.

Horváth Erika

A magyar női vízilabda-válogatott második csoportmeccsén a házigazda oroszokkal találkozott.

Oroszország–Magyarország 13-11 (1-3, 4-3, 3-4, 5-1).

Nagyon jól kezdtek a magyarok, háromgólos vezetést szereztek. A harmadik negyed elején ugyan egyenlítettek a hazaiak, de továbbra is Merész András együttese irányította a játékot. A befejező negyed 10-8-as magyar vezetésről indult – de a hajrában kiengedték a kezükből a győzelmet. A D csoport másik keddi mérkőzésén: Kína–Franciaország 13-4.

Az olimpiai bajnoki címvédő Risztov Éva kvótát szerzett Rióra. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A magyarok utolsó csoportmeccsüket a franciák ellen csütörtökön 11.10-től vívják. A csoport győztese automatikusan a nyolc közé jut, míg a második és a harmadik keresztbe játszik a negyeddöntőbe kerülésért.

Szerdán a férfiak Dél Afrikával találkoznak.

Risztov Éva kvótát szerzett a riói ötkarikás játékokra a nyíltvízi úszók olimpiai távján, 10 kilométeren – miután a még éppen indulási jogot jelentő tizedik helyen végzett. A másik magyar, Olasz Anna 11.-ként érkezett célba, így lemaradt a jövő évi brazíliai olimpiáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!