Sportvilág

2015.08.14. 16:01

Megizzad vasárnap az Anderlecht - A Gent biztosan hozza a hazai mérkőzését

Szombathely - A Haladás belső védője, Stef és öccse Thomas szerint a három vasárnapi meccsen nem sok babér terem a vendégcsapatok számára.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás nyáron érkezett belga testvérpárja, Stef és Thomas Wils korábban csak hazájában futballozott, úgy ismerik a Jupiler Leaguét, mint a tenyerüket, így őket kértük fel, mondjanak véleményt a vasárnapi találkozókról.

A 33 éves Stef a Westerloo, a Lierse, a Gent és a Cercle Bruges együttesében szerepelt, 25 esztendős öccse, Thomas a Lierse mellett a Turnhout gárdájában játszott.

Stef (balról) és Thomas Wils a Mattersburg–Haladás mérkőzésen. Fotó: Unger Tamás

Oostende (2.)–Anderlecht (1.) (vasárnap, 14.30).

– Hiába vezeti a tabellát két győzelemmel és egy döntetlennel az Anderlecht, még nincs csúcsformában a bajnokság elején – vélekedett Thomas. – Ráadásul Oostendében sosem egyszerű játszani, nyáron sok új játékos, és új edző is érkezett. Rangadó lesz a javából, mindent figyelembe véve úgy kalkulálok, hogy minimum egy pont Oostendében marad.

Tippem: 1 vagy x

Gent (6.)–St. Truiden (3.) (vasárnap, 18.00)

– Ez nem is kérdés: simán nyer a tavalyi bajnok Gent. – jelezte Thomas. – Nagyon stabil, fizikálisan bombaerős gárda, amely kiválóan futballozik. Bár jelenleg hátrább áll a tabellán a St. Truidennél, amely jobban is szerepel mint tavaly, a pillanatnyi helyezés ne tévesszen meg senkit. Csodálkoznék, ha a házigazda nem nyerné meg a mérkőzést

Tippem: 1

Leuven (15.)–Charleroi (5.) (vasárnap, 20.00).

– A Leuven trénere, Mathijssen korábban edzőm volt Charleroiban, mit ne mondjak, nagyon keménykezű mester – tudtuk meg Steftől. – Nála a száz százalék nem volt elég, mindig kétszázat várt el játékosaitól. A Leuvennek nagyon kellenek a pontok, mivel mindhárom eddigi meccsét elveszítette. Hiába nyilatkozta a meccsek után Jacky Mathijssen, hogy jól játszottak, ő is tudja, ezzel nincsenek kisegítve. Szóval mindenképpen kell nekik a három pont, amit szerintem meg is szereznek ezen a mérkőzésen.

Tippem: 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!