Sportvilág

2014.03.27. 08:35

A malajziai versenyhétvége következik

A Forma 1 gyorsasági autóverseny második futamát rendezik meg a hétvégén Malajziában.

Kelemen Attila

Idén már 16. alkalommal látogat az F1 mezőnye Malajziába. A sepangi pályát még 1999-ben adták át, ez volt az első pálya a modern F1-es helyszínek közül, melyet Hermann Tilke álmodott meg. Vezetéstechnikailag talán ez a pálya jelenti a legnagyobb kihívást a pilótáknak, pláne ha hozzávesszük a trópusi időjárást és a nem ritkán 40 Celsius fokos napi hőmérsékletet. A pilótafülkében 50 fok fölött van a hőmérséklet, a pilóták a másfél órás futamon bő 4 liter vizet izzadnak ki. A hőség nem csupán a pilótáknak kemény próbatétel, hanem a motornak és a fékeknek is.

A pálya számos gyors kanyarral rendelkezik, a legnagyobb kihívást a 11-es és a 14-es kanyar jelenti, ahol a fordulás közben kell a versenyzőknek fékezniük. A pályán három lehetőség nyílik az előzésre: az 1-es, a 4-es és a 15-ös kanyarban.

Az Malajziai Nagydíj menetrendje (magyar idő szerint), péntek: 1. szabadedzés (3:00), 2. szabadedzés (7:00), szombat: 3. szabadedzés (6:00), időmérő edzés (9:00), vasárnap: Malajziai Nagydíj (10:00 Ne feledjük a hajnali óraátállítást!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!