Sportvilág

2014.07.03. 13:20

Foci VB 2014: Virágh Géza reméli, hogy lesz európai csapat a döntőben

Szombathely - Virágh Gézának tetszik a világbajnokság, örül a gólerős játéknak és szurkol az európai csapatoknak.

Tóth Gábor

A Cipőgyár, a Sabaria Cipőgyár, a Sabaria Tipo majd a Sabaria egykori labdarúgója, edzője, menedzsere Virágh Géza ma sem szakadt el a futballtól, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság elnökségének a tagja. A 70 esztendős sportvezetőt Vas megye közgyűlése Batthyány emlékéremmel jutalmazta a közelmúltban.

Virágh Géza örömmel nézi a világbajnokság meccseit. Fotó: MLSZ Vas Megyei Igazgatóság

– Nagyon tetszik a világbajnokság, az összes meccset láttam – árulta el Virágh Géza. – Számomra csalódás volt Spanyolország, Olaszország, Anglia és Uruguay eredménye – de a futballja is. Sokan mondják, hogy Kolumbia és Costa Rica meglepte a közvéleményt. Ezzel csak részben értek egyet. Valószínűleg azért meglepő e két csapat remek teljesítménye, mert nem látjuk őket nap, mint nap játszani. Egyébként Kolumbia egyáltalán nem számít kiscsapatnak Dél-Amerikában. Továbbá mindkét gárda kerete tele van Európában légióskodó futballistákkal. A meglepetések kora, azonban mint láthattuk az egyenes kieséses szakaszban végleg véget ért. A nyolcad döntőben minden párharcból az esélyesek léptek tovább. Nagyon szeretném, ha legalább egy európai csapat ott lenne a fináléban, de valami azt súgja, hogy Brazília–Argentína döntőt rendeznek – mire ezek a sorok megjelennek, már túl leszünk a brazil-kolumbiai negyeddöntőn, majd kiderül, hogy mennyire volt jó a szimatom! Egyébként a braziloktól és az argentinoktól magam is szebb, jobb futballt vártam. De lehet, hogy túl nagy a nyomás a csapatokokon, vagy nagy volt ez elvárás velük szemben. Az is tetszik, hogy gólgazdag meccseket játszanak a csapatok, ismét lehet tapsolni szép találatoknak, szép támadásoknak. Igaz, az egyenes kieséses szakaszban már fontosabb szerepet kapott a védekezés, a taktika. Eddig remek a vb, és bizonyára a hátralévő meccsekben sem kell csalódnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!