Sportvilág

2009.09.16. 02:27

Gombos és Varga a korosztályos sakk Eb-n

Fermo - A korosztályos sakk Európa-bajnokságon Gombos Bettina és Varga Melinda is a mezőny első harmadában végzett.

Gergácz Zoltán

Az olasz Fermo városában 825 indulóval rendezték meg a korosztályos (U10-18) sakk Európa-bajnokságot. Hazánkat az U12-es korosztályban a lányoknál az országos bajnokságon győztes szombathelyi Varga Melinda, illetve a második helyezett Gombos Bettina képviselte.

A kilencfordulós svájci versenyen jól meneteltek: végig az élmezőnyben voltak. Ennek is tulajdonítható, hogy mindketten szembekerültek a későbbi győztessel. Gombos a 6. fordulóban egál állását erőltetve maradt alul, míg a 7.-ben Varga végig jobb állásban kockáztatott, vesztére. Gombos Bettina 6 ponttal a 15., Varga Melinda 5,5-tel a 21. helyen végzett. Előbbi a 80 fős mezőnyben Élő-pontjai alapján a 15., utóbbi a 27. kiemelt volt.
Hazánkat a különböző korosztályokban 19 fő képviselte. Az U10-es fiúknál az egri Gledura Benjamin Európa-bajnok lett, a 12 éveseknél a szegedi Csonka Balázs bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!