Sportvilág

2011.02.12. 15:43

Harmadszor is meg kell operálni Kubicát

Harmadszor is meg kell operálni Robert Kubicát, a Renault Forma-1-es csapat lengyel pilótáját, aki múlt vasárnap szenvedett ralibalesetet - közölte szombaton az olasz média.

MTI

A 26 éves versenyző pénteken sikeresen átesett a második beavatkozáson, az éjszakája pedig nyugodtan telt az intenzív osztályon - egy olasz orvoscsoport kilenc óráig műtötte a jobb lábát, valamint a bal könyökét és vállát.
   
A pilóta múlt vasárnap szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen. A Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a cél felé tartott, amikor lecsúszott az útról, a szalagkorláthoz csapódott, majd nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt. Az első operáció alkalmával egy héttagú csapat "összerakta" a jobb alkarját és kézfejét, ellátta lábsérülését, majd hétfő délelőttig mesterséges kómában tartották.
   
Kubica egy pénteken megjelent interjúban már arról beszélt, hogy mindent el fog követni a mielőbbi felépülésért, s még az idén szeretne visszatérni a Forma-1-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!