Sportvilág

2009.07.29. 02:28

Három vasi a gyorsasági görkorcsolya Eb-n

Oostend - A belgiumi korosztályos gyorsasági görkorcsolyázó Európa-bajnokságon Molnár Márk, Nagy Dorina és Kollár Anna is indul.

Vastag Nándor

A július 29.-augusztus 8. közötti Eb-n 300, 500, 1500, 3000 és 5000 méteren, a maratoni távon és váltóban teszik próbára a tudásukat a kadett, junior és felnőtt korú görkorcsolyázók. Mivel egy ország három versenyzőt indíthat a távokon, így a várhatóan 60 fős mezőnyökben nagyon meg kell küzdeni az érmekért és a helyezésekért. A kontinensviadalon a magyar válogatott - mely már Belgiumban készül a szerdai nyitányra - 13 versenyzővel vesz részt, a keretben a szombathelyi Korcsolyázó Diáksport Egyesület három sportolója is helyet kapott: Lajos Zsolt és Varga Jenő tanítványai közül a kadettoknál Molnár Márk és Nagy Dorina, a juniorok között Kollár Anna szerepel.

- Azzal már elégedett lennék, ha versenyzőink több távon is a tíz közé jutnának - fogalmazott Lajos Zsolt. - Múlt héten a sprintversenyekre kicsivel nagyobb hangsúlyt fektettünk. A rövidebb távokon egyéni indítás van, kizárt a taktikázás lehetősége. Az erőn, valamint a hajtáson múlnak a dolgok. Bizakodásra ad okot, hogy az edzéseken mindenki jó időt ment. A hosszabb távok tömegrajtosak, s a tülekedésben könnyen a pályán kívülre lehet kerülni. Az összehangolt csapatmunka is rengeteget számít, s ebben a többi országot sokkal erősebbnek érzem. A magyar együttesben ez még nem igazán működik, egyénileg pedig nehéz felvenni a versenyt a háromfős csapatokkal. A versenyzőink közül Márk esélyes lehet az éremre, idén eddig nagyon jól versenyzett. Dorinának is kijöhet a lépés, míg Anna szereplése kiszámíthatatlan. A felkészülés alatt kiújult az asztmája, és nem tudni, a betegség mennyire befolyásolja a teljesítményét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!