Sportvilág

2009.09.29. 02:29

Három vasi dobogós a korosztályos kick-box Eb-n

Pula - A horvátországi korosztályos kick-box Európa-bajnokságon a Kondor&Controll SE versenyzői egy ezüst- és három bronzérmet szereztek.

Vastag Nándor

A 30 ország 1100 versenyzőjének részvételéve zajló horvátországi Eb-n a Controll SE hét fővel szerepelt. Dancsó Zoltán tanítványai közól kadett I. semi-contactban Verhás Olivér (-37 kg) előbb legyőzte a horvát Susicot 9:7-re, majd nagy küzdelemben kikapott az olasz Lanziolótól, így bronzérmes lett. Olivér a csapatversenyben a magyar válogatott tagjaként is harmadik helyezést szerzett: a gárda a horvátok ellen nyert, az olaszoktól viszont vereséget szenvedett. Kadett II. semiben Király Zsófia (-55) a negyeddöntőben nem bírt a bolgár Borisovával és végül nyolcadikként végzett. Varga Martin (-47) a nyolc között a későbbi győztes cseh Sebától kapott ki 14:12-re, így ötödik helyen zárt, míg lightban az azeri Aliyex 3:0-s legyőzése után 2:1-es vereséget szenvedett a bosnyák Dzananovicstól, hetedik lett.

Lightban Verhás Bence (-52) az osztrák Meixner 3:0-s felülmúlásával jutott a negyeddöntőbe, ahol a horvát Gergaricstól ugyanilyen arányban kikapott, s hatodikként végzett. Farkas Ádám (69) bronzérmet szerzett: az olasz Matteót egyhangú pontozással verte, ám a fináléba jutásért zajló meccsen orosz riválisa 3:0-val jobbnak bizonyult nála. A junioroknál Szép Adriennt  (-55) a negyeddöntőben búcsúztatta bolgár ellenfele - nyolcadikként zárt. A Koszogovits Mihály által felkészített kung-fus, Kéri Marcell (-84) viszont hajszálra volt az aranyéremtől. Az angol Bhattiton és olasz ellenfelén 3:0-val lépett át, majd a döntőben is vezetett a szlovén Meglen ellen, ám a vetélytárs a hajrában bevitt rúgással fordított, és 2:1-re nyert.

- Összességében elégedett vagyok, a négy éremmel az elején kiegyeztem volna - értékelt Dancsó Zoltán. - Ha azonban a fiúk és a lányok elhiszik, hogy amit tudnak, éremre váltható, akkor jobb eredményt érhettünk volna el. Zsófi alulmúlta önmagát, és egyáltalán nem jött ki a technikai tudása. Adrienn tisztességgel helytállt, de ha hozta volna a súlyát, akkor eredeti súlycsoportjában jobb helyen végzett volna. Olivérnek nagyszerű a technikai tudása, ám kishitűség miatt nem tudott előrébb végezni. Bence első meccsén a maximumot nyújtotta, ám a negyeddöntőben egy kis bizonytalanság miatt lemaradt a dobogóról. Martinnal semiben elégedett vagyok, jobb sorsolással döntőzhetett volna. Lightban kimagasló a technikai tudása, de korcsoportjában elsőéves, s riválisainak még nagyobb a fizikai fölénye. Ádám első ellenfelét nagyon meg- győzően verte, ám az elődöntőben izgult, és picit meg is elégedett a bronzzal. Marcelltól az ezüstérem is szép teljesítmény, bár az aranyat taktikai és technikai fegyelmezettség miatt nem tudta elhozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!