Sportvilág

2015.01.30. 18:20

Super Bowl: Patriots-győzelmet vár az amerikai focit megkedvelő Simek Péter

Las Vegasban a bukik Seahawks-győzelmet remélnek. Azonban az amerikai foci iránt érdeklődő magyarok közül nem mindenki fogadna arra, hogy a Seattle 2014 után most is elhódítja a Super Bowlt.

Az Amerikai Egyesült Államokban a legnézettebb tévéműsorok között szerepel az NFL nagydöntője, a Super Bowl. A nemzeti sportnak tartott amerikai foci bajnoki fináléját több mint 110 millióan látják a tévéképernyőkön keresztül, így az a 63400, aki a Phoenix Stadium-ban élőben láthatja a New England Patriots és a Seattle Seahawks végső csatáját, igazán szerencsés.

Kérdés, vajon a mérkőzésre fogadók közül a „Hazafiakat”, vagy a ’Halászsasokat” előnyben részesítők állhatnak majd a kasszához az ünneplés után.

A Videotonban, a Gázszerben, a Vasasban és az Újpestben is futballozó kilencszeres válogatott Simek Péter néhány éve vonzódik az amerikai focihoz, ráadásul épp a New England Patriotsnak szorít. Olyannyira fan, hogy a Pats stadionjában is szurkolt már.

Simek Péter a Patriots-stadionjában: a Vasasban, a Videotonban és az Újpestetben is szerepelt focista szerint a Hazafiak nyernek Fotó: Simek Péter/facebook

- Volt szerencsém decemberben egy Patriots-Buffalo mérkőzést a helyszínen megtekinteni. A tétnélküli utolsó fordulóban jártam kint, hiszen akkor már megnyerte az AFC-t, és tartalékosan is állt fel a Patriots. Ettől függetlenül életre szóló élmény volt számomra, hogy a kedvenc csapatomat élőben láthattam Foxborough-ban.  – meséli Simek Péter. - Hét-nyolc éve vagyok Patriots-szurkoló. Korábban háromszor nyertek Super Bowlt, majd kétszer a Giants-szel szemben alulmaradtunk a döntőben. Most győzelmet várok a csapattól, de tisztában vagyok azzal, hogy mindenki a Seahawks csapatát tartja esélyesnek. A Seattle védelme és futójátéka is rettentő erős. Nem véletlen, hogy a Super Bowlba kerültek. Az irányító, Russel Wilson, és a liga talán legjobb futója Lynch is nehéz feladat elé állítja majd a „Hazafiak” védelmét.  Érdekes mérkőzést várok, és Patriots szurkolóként azt várom, hogy meglegyen a harmadik személyes Super Bowlom. Tom Bradynek és Belichick-nek a negyedik Super Bowl-gyűrűje lenne. A Seahowks a liga legjobb védelmével rendelkezik, azonban a New England csapatának védelme is jelentősen feljavult Darelle Revis és Brandon Browner érkezésével. A passzjáték és a támadójáték mindenképpen erősebb a Patriotsnál. Tartok attól, hogy megismétlődik a tavalyi döntő forgatókönyve, amikor a Payton Manning vezette Denver a Patriotséhoz hasonló stílussal, stratégiával állt szemben a Seahawks-szal, és a Seattle simán lemosta őket. Bízom abban, hogy a Patriots edzői és játékosai tanultak ebből, és megpróbálják útját állni a Seahawks futójátékának.

Mindkét csapatnak kellett a szerencse a döntőhöz vezető úton, szerintem szoros meccs lesz, Patriots győzelemmel. Ha fogadnék a Super Bowlra, a Patriotsra fogadnék, de abszolút kétesélyes a mérkőzés, az dönt majd, ki fog ki jobb napot. – vélekedett az amerikai futballt imádó, az Aszód FC megye II-es együttesében játszó futballista, aki az Újpest FC U15-ös csapatának vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!