Sportvilág

2017.05.29. 15:50

Kamionos Eb: négyszer állhatott dobogóra Kiss Norbert, de egy érmet elvettek tőle

A második hétvégével Olaszországban folytatódott a FIA kamionos Európa-bajnokság. A német Tankpool24 Mercedes kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilótája, Kiss Nobert két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a versenyt.

Tóth Gábor

Pénteken még sok munka várt a Tankpool24 legénységére, mert rengeteg állítanivaló akadt a Mercedesen, így az egyik szabadedzést ki is hagyta a csapat. De a német szerelők jól dolgoztak, az egyik szombati edzést például meg is nyerte a szombathelyi Kiss Norbert. Végül mindössze 0,001 ezreddel marad csak le a pole-ról, így az első futamot a cseh Adam Lacko mellől kezdhette meg - ez a valaha volt legszorosabb időeredmény a kamionsport történelmében. Lacko jól rajtolt, azonban Norbi ameddig csak tudott - és a technikája bírta -, loholt utána. Végül az értékes második helyen zárt. A második versenyt a fordított rajtrácsos indulás miatt értelemszerűen a hetedik helyről kezdte. Az első körben már ötödikként autózott. Üldözőbe vette az előtte haladó német Sasha Lenzet, és némi kakaskodás után előrelépett a negyedik pozícióba - a versenybírák egyből jelezték, hogy az esetet kivizsgálják. Norbi határozottsága azonban nem hagyott alább, a harmadik helyig tornázta magát, végül bronzérmesként intette le a kockás zászló. A dobogóra ugyan még felállhatott, de kapott utólag egy 30 másodperces büntetést, miután őt hozták ki vétkesnek a Lenzzel történt eset miatt - így a 9. pozícióban zárt.

- A legnagyobb meglepetés számomra az, hogy sikerült a motorunkon is fejleszteni, remekül haladunk - értékelt szombaton Kiss Norbert. - Egyre magabiztosabb is vagyok emiatt a pályán, jó érzés vezetni a Mercedest. Az első futamon elért helyezésemmel elégedett vagyok. A büntetéssel nem értek egyet, de nem tudok mit tenni, el kell fogadnom.

A vasárnapi időmérőn újra Adam Lacko hódította el a pole pozíciót, Norbinak meg kellett elégednie a harmadik rajthellyel. A repülőrajtnál a cseh pilóta jól jött el, Norbi is nagyot versenyzett. Ezúttal is másodikként zárt. A hétvége utolsó ütközetét a hetedik helyről kezdte és a harmadikon fejezte be Kiss Nobert.

- Négyből négyszer ott voltam a dobogón, oké, egyet elvettek, de így is jó sok pontot szereztem a bajnokságban, és a legfontosabb, hogy erősek voltunk - összegzett Kiss Norbert. - Megint megléptünk egy kis szintet, versenyképesek voltunk, ez jó jel a Nürburgringre!

Az Eb állása 2 futam után (még 7 van hátra): 1. Adam Lacko (cseh) 92 pont, 2. Steffi Halm (német) 80, 3. Jochen Hahn (német) 72, 4. Antonio Albacete (spanyol) 60, 5. Kiss Norbert (magyar) 56.

A kamionos Európa-bajnokság július 1-2-én Németországban, a Nürburgringen folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!