Sportvilág

2009.05.12. 02:24

Junior birkózósikerek Szlovákiában

Pozsony - Ligeti Dániel és Csercsics Richárd első, Molnár Bálint második lett a szlovákiai junior nemzetközi szabadfogású birkózóversenyen. A Veréb István vezette magyar válogatott megnyerte a csapatversenyt.

Horváth Erika

Nagyon jól szerepelt a hét ország birkózóit felvonultató nemzetközi versenyen a magyar szabadfogású junior válogatott. A Haladás-Force vezetőedzője, Veréb István által irányított tízfős csapat négy első, négy második, egy harmadik és egy ötödik helyezéssel a csapatverseny legjobbjának bizonyult. A keretben három Haladás-birkózó kapott helyet. A 66 kilós Molnár Bálint egy lengyel, egy cseh és egy szlovák versenyző legyőzésével jutott a fináléba, ahol alulmaradt egy Iránból honosított német versenyzővel szemben, így ezüstérmet szerzett. A válogatott legjobb teljesítményét a 96 kilós Ligeti Dániel nyújtotta; négy erős ellenfél legyőzésével szerzett aranyat. Egy lengyelt, két - egy orosz- és egy törökföldről - honosított németet és a szlovák Eb-érmest is legyőzte. A 120 kg-ban két magyar is szerencsét próbálhatott. A magyarországi Eb-válogatókat nyerő vasasos Fodor Tamás és az ifi és junior korosztályban is Eb-bronzérmes, haladásos Csercsics Richárd. A szombathelyi birkózó egy szlovák elleni győzelem után Fodorral találkozott a döntőben, s ezúttal 3:0, 3:0-ra lelépte - így 2:2-re alakult köztük az Eb-szereplésért folyó párharc.

Szerdán hétfős junior válogatott visz Veréb István Antalyába. A Haladásból Molnár Bálint és Ligeti Dániel utazhat Törökországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!