Sportvilág

2009.06.23. 07:57

Kajak-kenu Eb: 8+1 újonc, Storcz öt aranyat vár - előzetes

Budapest/Brandenburg - Öt magyar aranyérmet vár a Brandenburg an der Havelben csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő kajak-kenu Európa-bajnokságon Storcz Botond szövetségi kapitány, aki elsősorban felkészülési állomásként tekint a németországi regattára az augusztusi, kanadai világbajnokság előtt.

MTI

A szakember az MTI érdeklődésére elmondta: úgy véli, jól vizsgázott az általa meghirdetett, egyfordulós válogató, a múlt hétvégi, szegedi verseny a reális képet mutatta, s nem volt olyan szám, amellyel kapcsolatban felmerült volna egy újabb összecsapás gondolata.

"Külön öröm, hogy a Világkupán kipróbált fiatal egységek a válogatón is bizonyítottak, és közülük sokan ott lehetnek majd az Eb-n is" - tette hozzá.

Ahogy már többször kijelentette, Storcz a kontinensviadalt is - akárcsak a két héttel ezelőtti, szegedi Vk-t - felmérő versenynek és egy újabb felkészülési állomásnak tekinti a vb (augusztus 13-16., Dartmouth) előtt, bár természetesen az eredményesség sem mellékes.

"Öt aranyérmet remélek úgy, hogy minden szakág hoz legalább egy elsőséget" - fogalmazott.

Az Eb-n 36 magyar versenyző vesz részt, közülük nyolcnak ez lesz az első felnőtt világversenye, akárcsak a háromszoros olimpiai bajnok Storcznak, kapitányként.  

"Már a Vk-n is megtapasztalhattam, mennyire más érzés kajakosként, illetve vezetőként ott lenni egy viadalon. Versenyzőként az ember csak magára figyel, kapitányként azonban mindenki másra, ez a legnagyobb különbség" - mondta a szakember, aki utoljára a 2005-ös zágrábi vb-n szerepelt a magyar válogatottban, amelynek élére tavaly decemberben nevezték ki. 

A csütörtökön kezdődő Eb a programot tekintve is szolgál némi újdonsággal, ugyanis a férfi K-4 és C-4 500 m, valamint női K-4 1000 m helyére mindhárom szakágban egy váltó került a műsorba, a résztvevők 4x200 m-en mérik majd össze tudásukat férfi és női kajakban, illetve kenuban.

Lódi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!