Sportvilág

2014.03.25. 19:10

Lányok edzésben

Szentgotthárdon edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott. A hétvégi, horvátországi edzőmeccsekre készül a keret.

Tóth Gábor

Az elmúlt napokban alaposan megváltozott a horvátországi felkészülési torna programja. Ugyanis előbb a tunéziai, majd az angolai csapat mondta le a részvételt. De a szervezők áthidalták a nehézségeket, így Németh András szövetségi kapitány Szentgotthárdon készülő együttese pénteken a horvát B, majd szombaton és vasárnap a horvát A válogatottal találkozik.

A magyar női kézilabda-válogatott keret Szentgotthárdon a sportcsarnokban. Középen Németh András. Fotó: Szendi Péter

A magyar női kéziválogatott szombaton érkezett Szentgotthárdra, vasárnap óta dolgozik a városi sportcsarnokban, napi két edzéssel. A csapat a Borhotelben szállt meg, és a fürdőben is találkozhattak a lányokkal a szurkolók. A csapat szerdán utazik tovább Umagba. A válogatott egyébként kedden egy nyilvános bemutató edzéssel kedveskedett a sportág vasi kedvelőinek.

Görbicz Anita a kapura lövést gyakorolja a válogatott edzésén. Fotó: Szendi Péter

– Minden játékos megérkezett, egészséges, a terveknek megfelelően haladunk. Mindenki nagy akarással teszi a dolgát, igyekszik bizonyítani, elégedett vagyok – fogalmazott Németh András. – Fontos állomása a felkészülésünknek a gotthárdi edzőtábor, hiszen több új játékos is van a keretben. A körülményekkel maximálisan elégedett vagyok, a környezetünkben mindenki azon dolgozik, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat. Így nekünk csak a munkára kell koncentrálnunk. Az sajnos nem túl szerencsés, hogy Angola és Tunézia is lemondta az umagi tornát, nem jó ugyanis ugyanazon csapatok ellen játszani. Ugyanakkor bízom benne, hogy az előttünk álló három meccs is jól szolgálja a felkészülésünket. És abban is bízom, hogy a folytatásban is a hasonló hangulatban, hasonló körülmények között tudunk dolgozni.

Magyarország decemberben Európa-bajnokságot rendez Horvátországgal közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!