Sportvilág

2014.06.29. 18:25

Foci vb 2014 - Illés Béla szerint a dél-amerikai körülmények megviselték az európai gárdákat

A Haladás sportigazgatója, Illés Béla úgy véli, noha Brazília nem brillírozik, így is megnyerheti a vb-t.

Illés Béla négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa,- egyszeres Szuperkupa-győztes, háromszoros gólkirály. A 90-es évek legjobb magyar játékosának választották. 540 NB I-es mérkőzésén 215 gólt szerzett, míg 64 válogatott találkozóján 15 találatig jutott. Az Illés Béla Football Akadémia alapítója jelenleg a Szombathelyi Haladás 44 százalékos tulajdonosa, sportigazgatója.

- Sajnos teljesen nyugodtan nézhetem a nyolcaddöntőket, nincs kiért szorítanom, kedvenceim, a spanyolok már kiestek - mondta Illés Béla. Búcsújukban közrejátszott, hogy meghatározó játékosaik tavasszal rengeteg nehéz meccset játszottak, fizikálisan és mentálisan is kimerültek. Másrészt a 70 80 százalékos brazíliai páratartalom sem könnyítette meg dolgukat. Szerintem ha a világbajnokságot az öreg kontinensen rendezik, nem esik ki ennyi európai csapat. Ami a dél-amerikai együtteseket illeti, Kolumbia gólerőssége, príma futballja már a csoportmeccseken feltűnt, így egyáltalán nem lepett meg, hogy kiejtették az uruguayi csapatot. A brazil-chile meccsen különösen a második félidőben játszottak gyengén a házigazdák, de mégiscsak továbbléptek. Jómagam egy brazil válogatottól többet várok. Úgy látom, Felipe Scolari együttese mindenképpen vb-t akar nyerni, ennek érdekében feláldozza a látványos futballt. A négy közé őket, a hollandokat, a németeket, a franciákat várom, de lehet, hogy besurran egy meglepetéscsapat is. Egyénileg a sztárok - így például Messi, Neymar - játéka fogott meg, de a kolumbiai csapatban Rodriguez és Cuadrado is príma focista. Bízom benne, hogy a folytatásban is láthatunk jó teljesítményeket. Abban pedig szinte biztos vagyok, hogy a csapatok nem fogják vissza magukat, a továbbiakban is a csoportmeccseken látott gólgazdag találkozók és támadófutball jellemzi majd a világbajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!