Sportvilág

2009.08.06. 02:29

Ligeti Dániel a junior birkózó vb-n

Budapest - Ma utazik el Ankarába, a junior birkózó vb színhelyére a magyar szabadfogású válogatott. A miniküldöttségnek két haladásos tagja van: Veréb István vezetőedző és a 96 kg-ban induló Ligeti Dániel.

Horváth Erika

- A szövetség három esélyesebbnek tartott versenyző - a 74 kilós Tőzsér Sándor, a 96 kilós Ligeti Dániel és a 120 kilós Fodor Tamás - részvételét fedezi. A 84 kilós Szmik Attila költségeit klubja, a Csepel állja - mondta Veréb István, aki az Eb után egy hét pihenőt adott a válogatottaknak, hogy aztán négy hétre újra kemény munkára foghassa őket. -

Szombathelyen kezdtük újra az edzéseket, az utolsó két hétben pedig Budapesten dolgoztunk. A szállásra, edzéslehetőségre, étkezésre nem lehet panaszunk, de sajnos kevesen vagyunk, edzőpartnerek híján pedig nehéz megfelelően felkészülni. Igaz, a múlt héten a felnőtt keret besegített. Sajnos a sérülések sem kerülték el a fiúkat. Tőzsér az Eb-n repedt csuklóval harcolta ki a bronzot, még mindig nem jött teljesen rendbe. Ligeti Daninak a térde, Fodornak a könyöke sérült meg. Persze megpróbáljuk őket a versenyre összedrótozni. Ezek után mit is kívánhatnék leginkább, mint nagyon jó sorsolást. Hiszen a rettenetesen erős Eb-mezőny még további öt-hat birkózónemzettel egészül ki. Remélem, ezen a világversenyen is tudunk jó helyezés(eke)t elérni.

Az éppen 20 éves Ligeti Dániel hatodik korosztályos világversenyére indul. Legjobb eredménye a tavalyi Eb-ezüst (az idein ötödik lett), vb-n pedig a 2007-es hetedik hely. Az utolsó junior versenye előtt megsérült.

- A négyhetes felkészülés harmadik hetének második napján egy ártalmatlan szituációban egy nagy reccsenés és nagy ijedtség után külső szalaghúzódást állapítottak meg a bal térdemben. Azóta nem birkóztam, csak fizioterápiás kezelésekre jártam, illetve erősíteni próbáltam, hogy el ne veszítsem a kondíciómat - idézte fel a történteket Ligeti Dani, aki a vb után egy hét pihenőt kap, s a felnőtt vb-re készülő válogatott kerettel folytatja a munkát. - A tbiliszi Eb-n nagyon nehéz sorsolást kaptam, remélem, a vb kárpótol ezen a téren. Vannak birkózók - például az azeri, vele vívtam az elődöntőt -, akit képtelen lennék legyőzni. De úgy érzem, hogy azokkal, akiknél egészségesen jobb vagyok, így is elbírnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!