Sportvilág

2011.09.07. 10:41

Marian Cozmára emlékeznek Veszprémben

Marian Cozmára, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott volt játékosára emlékeznek csütörtökön Veszprémben. A kivételes képességű beállós szeptember 8-án lenne 29 éves.

MTI

Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt meggyilkolt sportoló szobránál - a Veszprém Aréna előtt - 13 órakor helyezik el a megemlékezés, a kegyelet koszorúit a város képviselői, élükön Porga Gyula polgármesterrel, valamint a szurkolói klub vezetői, tagjai. Főhajtással, mécses gyújtásával emlékeznek a Veszprémben nagy népszerűségnek örvendett egykori kézilabdázóra. 
   
Csendes megemlékezés lesz, beszédek nem hangzanak el - tette hozzá a fan club elnöke. Elmondta: a délutáni órákban virágot helyeznek el a szobornál az MKB Veszprém KC vezetői és játékosai is, főhajtással emlékezve egykori társukra, barátjukra.
   
Remport Csaba tájékoztatása szerint csütörtökön egész nap helyezhetnek el a szurkolók virágokat, koszorúkat, emléktárgyakat Marian Cozma szobránál és lehet mécseseket, gyertyákat is gyújtani. Mint mondta: aki nem tudja a szobornál leróni a kegyeletét, az jelképesen gyertyát gyújthat a mariancozma.com internetes oldalon.
   
Marian Cozma gyilkosait idén júniusban ítélte el első fokon, nem jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság. Raffael Sándor első- és Németh Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott - leghamarabb 30 év múlva szabadulhatnak -, míg Sztojka Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!