Sportvilág

2014.08.07. 17:34

Megkezdődött a kajak-kenu világbajnokság

Moszkva – A kajak-kenu világbajnokság nyitónapján szereplő nyolc magyar egységből hét ott lehet a szombat délelőtti fináléban.

Horváth Erika

Csütörtökön megkezdődött Moszkvában a kajak-kenu világbajnokság. A magyarok jól rajtoltak, minden olyan hajó egyenes ágon a döntőbe jutott, amelynek erre lehetősége volt. A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupáros és a női kajaknégyes 500 méteren futamgyőztesként vívta ki a döntőt. Az 1000 méteres távon az Ausztráliából visszatért Csipes Tamara futamgyőztesként, a Medveczky Erika, Sarudi Alíz duó másodikként jutott tovább. A Kiss Tamás, Vass András, Varga Dávid, Sarudi Pál összeállítású 1000 m kenunégyes csak a döntőben lesz érdekelt, mert számukban éppen kilenc hajó nevezett.

A délutáni 1000 méteres középdöntőkből a kenus Vajda Attila és a Hufnágel Tibor, Kökény Roland kajakos duó bejutott a fináléba, előbbi első, utóbbiak második helyen értek célba. A kajakos Dombvári Bence viszont nem, miután ötödik lett. Összességében: a szombat délelőtti nyolc finálé közül hétben lehet majd magyar hajónak szurkolni. Ma délelőtt 500 és 1000 méteres előfutamokat, majd középfutamokat, délután 200 méteres előfutamokat rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!