Sportvilág

2014.07.18. 15:14

Messi megérdemelte a vb Aranylabdáját

A FIFA sokakat megosztott döntésével, hogy az Argentínával vb-ezüstérmes Lionel Messinek ítélték oda a labdarúgó világbajnokság Aranylabdáját.

Tóth Gábor

Messit kifütyülték a Maracanában, amikor átvette a díjat, és a kritikus hangok azóta sem csillapodtak. A döntésen még a FIFA elnöke, Sepp Blatter is meglepődött. „Messi teljesen megérdemelte az Aranylabdát” – szögezte le a díj sorsáról döntő FIFA Technikai Elemzőcsoport tagjainak egyike, a francia Gérard Houllier. – Megértem, hogy sokakat váratlanul ért, mert szinte mindenki Messi a döntő második félidejében nyújtott teljesítményére emlékszik. Mi azonban torna összes mérkőzését figyelembe vettük, és úgy ítéltük meg, hogy ő volt saját csapata szempontjából a legfontosabb játékos. Ráadásul eljutott a döntőig, amely az egyik alapvető feltétele az Aranylabdának.” Ők döntöttek (a FIFA Technikai Elemzőcsoportjának 13 tagja): Gérard Houllier (francia), Gabriel Calderón (argentin), Ginés Meléndez Sotos (spanyol), Raúl Arias (mexikói), Ricki Herbert (új-zélandi), Abdel M. Husszein (szudáni), Ka Ming Kvok (hongkongi), Ioan Lupescu (román), Mijamoto Cunejaszu (japán), Sunday Oliseh (nigériai), Mixu Paatelainen (finn), Jaime Rodríguez (salvadori), Theodore Whitmore (jamaicai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!