Sportvilág

2014.07.11. 16:05

Gerencsér Tibor szerint a németek nyerik a vb-t

Az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság versenybizottságának elnöke, Gerencsér Tibor szerint a döntőben Németország legyőzi Argentínát, míg a bronzmeccsen Hollandia nyer Brazília ellen.

- Összességében tetszik a világbajnokság, az összes meccset megnéztem, még az éjféli mérkőzéseket is élőben láttam, kicsit sajnálom is, hogy hamarosan véget ér a torna - árulta el a vasi futball prominens szereplője, Gerencsér Tibor. Ugyanakkor én azért sokakkal ellentétben úgy látom, hogy néhány gyengébb csapat is ott volt Brazíliában, amit annak tudok be, hogy 32 csapatosra lett felduzzasztva a torna mezőnye. És persze a földrészek között is el kellett osztani valahogyan a kvótákat. De még egyszer mondom, hogy nagyon tetszik a vb. A szombati bronzmeccsen és a vasárnapi döntőben is európai sikert várok - egyébként a két európai csapat győzelméért is szorítok. Szerintem Brazília nem tud talpra állni egy akkora pofon után, mint amit a németektől kapott. Pedig számukra van tétje a meccsnek, hiszen egy bronzéremmel azért mégis csak szépen, győzelemmel búcsúzhatnának el a közönségüktől, a tornától. Csak akkor lesz esélyük a győzelemre, ha a hollandok nem lesznek motiváltak. Máskülönban a holland csapat jelen pillanatban minden téren jobb, mint a házigazda.

Gerencsér Tibor holland és német győzelmet remél (Fotó: Horváth Csaba/Archív)

 

Egyébként a hollandok csak maguknak köszönhetik a vereséget az elődöntőben, nagyon passzív játékkal rukkoltak elő. Több esélyük lett volna, ha a saját dinamikus, támadásokra épülő játékukat játsszák. A fináléban német győzelmet várok. Argentína nem focizik jól. Védekezik és Messire bízza a döntést. Ezzel szemben Németország igazi csapatként menetel. Minden játékos tudja a dolgát, pedig a keretben több remek, klasszis futballista van mindenkire fontos szerep hárul, elosztják a terheket. A német gépezet precízen működik, ugyanakkor látványos, góleről futballra is képes. Abban biztos vagyok, hogy remekül, keményen védekező argentinokkal nem lesz olyan könnyű dolguk a németeknek, mint Brazíliával volt, de véleményem szerint nyerni fognak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!