Sportvilág

2011.11.09. 17:45

Ökölvívás: a Cloud elleni bokszmeccs után dönt Erdei a visszavonulásról

Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú ökölvívó világbajnok csak a Tavoris Cloud elleni, december 31-én (magyar idő szerint már az újévben) sorra kerülő félnehézsúlyú címmérkőzést követően dönt arról, hogy befejezi-e a pályafutását.

MTI

"Jelenleg minden erőmmel és tudásommal a soron következő ellenfelemre, az IBF világbajnoki cím elhódítására szeretnék koncentrálni" - idézi a 37 éves Erdei szavait az a közlemény, amelyet a menedzsmentje szerdán juttatott el az MTI-hez. A mind a 33 profi mérkőzését győztesen (18 KO) megvívó öklözőről egy, a Népszavában kedden megjelent interjú kapcsán "terjedt el", hogy az újévi összecsapást követően visszavonul.
   
"A visszavonulásomról kizárólag a mérkőzés után szeretnék dönteni, már csak azért is, mert ahogy hallottam, egy győzelem esetén Bernard Hopkins is szívesen vállalna címegyesítő mérkőzést. Tehát bármi lehetséges. Ugyanakkor ezek opciók, ami fix, az Tavoris Cloud, és a december 31-én sorra kerülő gálameccs. Köszönöm a sok-sok ember támogatását és bíztatását, nagyon sokat jelent és szükségem van rá, mivel életem egyik legnagyobb megmérettetésére készülök" - tette hozzá Erdei.


Erdei utolsó meccse jön - Korábbi hírünk

Erdei Zsolt profi ökölvívó nagy valószínűséggel visszavonul év végi amerikai meccse után - írta keddi számában a Népszava.
A lapnak adott interjúban Erdei Zsolt úgy fogalmazott: "nagyon könnyen előfordulhat, sőt jelenleg ennek van a legnagyobb esélye, hogy bármi legyen is ennek a meccsnek a végeredménye, visszavonulok".

Hozzátette: "már nemcsak a pofonok fájnak a ringben, hanem szinte minden. Egészségesen akarom leélni a civil életemet is". Mint mondta, addig nem akarta abbahagyni, amíg az álmát nem valósította meg, és ezt a lehetőséget most megkapta a szintén veretlen amerikai Tavoris Cloud ellen.

Erdei Zsolt azt mondta: mindent megtesz a győzelemért, ám ha ennek ellenére vesztesként hagyná el a szorítót, akkor azt úgy szeretné, hogy utána is emelt fejjel járhasson az emberek között. "Elárulom, erre a verzióra azért nem tennék fel sokat, úgy érzem, nagy sanszom van harmadszor is világbajnokként elhagyni a szorítót" - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!