Sportvilág

2011.09.28. 06:06

Pozitív lett a doppingtesztje egy magyar kajak-kenu versenyzőnek

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) arról tájékoztatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget (MKKSZ), hogy a sportág egyik felnőtt versenyzője pozitív vizeletmintát produkált egy tavaszi ellenőrzés során - közölte kedden késő este az MKKSZ.

MTI

Az MKKSZ hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a személyiségi jogok védelme miatt a felülvizsgálati eljárás lezárultáig a sportolót nem áll módjában megnevezni.

"Az érintett sportoló idén egyetlen jelentős világversenyen, így természetesen a szegedi világbajnokságon sem szerepelt a magyar válogatottban. A versenyző a pozitív vizeletmintát május végén adta le, az A-minta laboreredménye a múlt héten jutott el a MACS-hoz. A sportoló még nem döntött arról, hogy kéri-e a B-minta vizsgálatát, ám a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a jogszabályi feltételeknek megfelelően intézkedik a sportoló versenyzési engedélyének felfüggesztéséről" - áll az MKKSZ közleményében.

A szervezet kiemeli, hogy az MKKSZ és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) egyaránt a dopping elleni harc elkötelezettjének tartja magát.

"Az MKKSZ a kötelező vizsgálatokon kívül is folyamatosan ellenőrizteti a válogatott sportolókat. Az ICF az idei szegedi világbajnokságon 30 mintát vett, ezek minden esetben negatívak voltak" - közölte a hazai szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!