Sportvilág

2015.05.07. 08:29

Susie Wolff: Közel, de mégis távol

Susie Wolff elismerte, "nagyon messze" érzi magát a Forma-1-ben való indulástól.

Tajthi Andrea

Fotó: Malcolm Griffiths/Williams F1

Valójában a 32 éves Susie még így is közelebb áll hozzá, mint sokan mások, például ezen a hétvégén is vezethet majd, péntek délelőtt Valtteri Bottas adja majd át neki a helyét.

"40. évfordulója van annak, hogy egy női versenyző Forma-1-es világbajnokságban pontot szerzett." - áll a Williams közleményében.

"Nagyon közel érzem magam, ugyanakkor nagyon messze is." - mondta Wolff. "Mikor (a Williams) bejelentette Sutilt, mint tartalékversenyzőt, az egyértelmű jele volt, hogy 'igen, közel vagy, de még mindig nagyon messze'."

Claire Williams, a brit csapat helyettes csapatfőnöke azonban igyekezett megfelelő támogatást szerezni Susie-nak, hogy erősítsék a női vonalat.

"Azt mondtam (a Williams szponzorációért felelős embereinek), 'Gyerünk és igazán tegyük oda magunkat, így a női márkáikat is erősíthetik.' És egyiküket sem érdekelte." - vallotta be Claire a Reutersnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!