Sportvilág

2009.08.03. 02:28

Vasi birkózósikerek a nemzetközi sportfesztiválon

Bécs - Tíz ország részvételével nyolc sportágban rendeztek nemzetközi diák világjátékokat az osztrák fővárosban. Három vasi birkózószakosztály is hozott érmet.

Horváth Erika

Hét éremmel tértek haza a vasi birkózók a nemzetközi diáktalálkozóról, ahol egyes súlycsoportokat szabad-, másokat kötöttfogásban rendeztek meg. A Haladás-Force indulója, Barcza Dávid (edzője Veréb István) magabiztosan, négy győzelemmel szerezte meg a 69 kg-osok aranyérmét - pedig a döntő elején térdsérülést szenvedett, de nem adta fel.

A Vasi Volán SE két korosztályban öt érmet és még három pontszerző helyet gyűjtött. Őri Gerzson tanítványai közül a 10-14 éveseknél a 42 kg-os Kálmán Balázs három győzelemmel, egy vereséggel ezüstérmes lett. A dobogó harmadik fokára állhatott fel - hasonló mérleggel - a 66 kilós Szabó Szilárd. A 32 kilóban Novák Benedek, az 59-ben Török Nándor ötödik lett. A 15-18 éveseknél a 85 kilós Kiss Marcell két győzelemmel, egy vereséggel, a 100 kilós Kiss Máté egy győzelemmel, egy vereséggel szerzett ezüstöt. A 69 kg-ban három győzelem és egy vereség után Lukács Farkas András bronzérmet kapott. Az 58 kg-ban Boda Balázs negyedik lett.

A Büki BC ezüstérmét Dosztál Áron, Szabó Gábor tanítványa nyerte, a serdülő 66 kg-osok mezőnyében három győzelem után jutott a döntőbe, ahol szoros csatában alulmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!