Szakonyfalu

2015.07.09. 13:28

Nehéz sorsú gyerekeken segít Szakonyfalu

Szakonyfalu - A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 15 diákja tölthet egy hetet Vas megyében.

Szakonyfalu hívta meg a nehéz sorsú gyerekeket, akiket a településen élő családoknál helyeztek el. Minden napra számos programot szerveztek a táborozóknak: szerdán például a Szombathelyi Erdészeti Zrt. látta vendégül az erdélyi magyar diákokat.

A stájer erdészek és a hajdani favágók munkájáról is mesélt a dévai gyerekeknek a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársa a Stájer Házakban működő erdei iskolában. Az erdőgazdaság egész napos programot szervezett a diákoknak a Kőszegi hegységben, akik így megismerhették a környék élővilágát, az erdészek munkáját, a hegy és Kőszeg látnivalóit.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 15 diákja a hétvégén érkezett Vas megyébe, Szakonyfalu meghívására.

Rogán Valéria, Szakonyfalu polgármestere elmondta, hogy településükön Család Csoport működik. Tavaly rendezték meg először családfesztiváljukat, amelyre Böjte Csabát, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját védnökként hívták, az atya nem tudott eljönni a fesztiválra. Akkor határozták el, hogy vendégül látják a dévai gyerekeket, és az élményekről is gondoskodnak.  A 10 és 17 év közötti fiatalok számára szervezett programok között szerepel strandolás, mozizás, focizás, kirándulás Vas megyében, Szlovéniában és Ausztriában, ahol még egy csokigyárba is elllátoganellellátogatnakedévai gyerekek. Utazásuk költségeit a Szombathelyi Erdészeti Zrt. állja.

Fotók: SZMK

Címkék#Szakonyfalu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!