Szakonyfalu

2016.07.09. 13:28

Csaba testvér és gyermekei Szakonyfaluban

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Szakonyfaluban vakációzhatnak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által patronált gyermekek, akik két hetet töltenek a határmenti településen. Rogán Valéria polgármester meghívásának eleget téve, Böjte Csaba ferences testvér is ellátogatott a községbe.

Csaba testvér a kultúrházban tartott előadásában felelevenítette a kezdeti időszakot, hogy miként is kezdődött el a gyermekek befogadása, s hogy egy-egy csillogó szempár mögött mennyi fájdalmas, de egyben örömteli sors is lakozik. Elmondta, az elmúlt évtizedek alatt több mint ötezer gyermeknek nyújtottak biztonságos otthont, iskolai hátteret. Előadásában példaként állította a hallgatóság elé a Boldogságos Szűz Máriát, aki „csendben cselekedte” amit Isten kívánt. Kérte a jelenlévőket, hogy buzdítsák, bátorítsák embertáraikat, akik erre rászorulnak. De szólt a Szülőföld szeretetéről is, amit Isten vésett az emberek szívébe.

Csaba testvér látogatása szeretetlakomával ért véget, melyet a gyermekekkel és az őket befogadó családokkal közösen költöttek el.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!