Szalafő

2015.06.18. 13:31

Nyitott portákkal hívogatnak

Szalafő – A településen élők úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Őrségi vásár programjaihoz. Igaz, ők másképp: nyitott portákkal várják az érdeklődőket.

Bajdó Bettina

Az idén különlegességgel is készülnek június utolsó hétvégéjére, mégpedig az Őrségi Vásár Portanyitogatójával. Nem elvonni szeretnék a figyelmet a vásárról, hanem kiegészíteni a programokat. Nyitott portákkal várják az érdeklődőket Szalafőn, betekintést engednek a mindennapjaikba az ott élők.

Balogh János családi gazdaságában a tökmagolajjal és 17 különféle magolajütéssel, hideg és meleg technológiával lehet megismerkedni. Magolajkóstolásra is lesz lehetőség.

Batha Lajos bemutatja a gyümölcsösét, és tájékoztatót is tart az őrségi gyümölcsfajtákról.

A Csörgő Vendégházban Lugosi Arnold polgármester „Szalafő, az én kis falum" címmel a mesefaluról beszél egy kis gyógynövényszörp mellett.

A Ferencz Portán házi sajtokat lehet kóstolni. A Görbe Körte Vendégházban „Ezer-jó-fű" címmel gyógynövény ismertetés lesz, Papp Jánosné Margit pedig bemutatja az őrségi hagyományos réteskészítést.

A Múltidéző Portán „A múló idő nyomában – házak az Őrségben" címmel Biczó Antal állandó fotókiállítását, régi rádiókiállítást lehet megnézni, de lesz állatsimogató is. Ismertető hangzik el az Őrség gasztronómiájáról, valamint Gaál Zsuzsanna Az őrségi konyha kincsei-régi és mai receptek című könyvét is bemutatja. Tamaskó Sándor hivatásos gombaszakértő az Őrség féltett kincseiről, a gombákról mesél, valamint kópic- és vékakötés bemutatása is várja az érdeklődőket.

A programok pontos időpontjáról, a porták nyitva tartásáról az interneten érdemes tájékozódni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!