Szarvaskend

2017.02.17. 19:09

Gasztrofesztivál disznóvágással Szarvaskenden

Szarvaskend - Negyedik alkalommal várják a nagyközönséget gasztronómiai fesztiválra szombaton a Szabó-tanyán.

Vas Népe

A Kárpát-medence több tájáról, de főként Vas megyéből érkeznek azok a disznóvágásra készülő csapatok, amelyek a IV. Gasztronómiai Fesztiválon mérik össze tudásukat szombaton a szarvaskendi Szabó-tanyán.

A hagyományos ízek, népi tradíciók, helyi portékák ünnepe ez, ahol az ingyenes rendezvényen ingyenes kóstolóra várják a közönséget a toros fogásokból. A programok 9:30-kor kezdődnek, amikor a mohácsi busók tartanak műsort, és bemutatkozik a Höveji Csipke Egyesület.

A szervező Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Majthényi László és a fővédnök V. Németh Zsolt államtitkár köszöntője délben hangzik el, majd népzenei együttesek műsora szórakoztatja a nagyérdeműt. 14.30-kor Szarvaskend főutcáján kezdődik a rönkhúzás, majd a sereglet elvonul a Szabó-tanyáig, ahol bolondesküvő veszi kezdetét a színpadon és környékén. Délután négykor hirdet ítéletet a zsűri a kóstolótálak alapján, majd 17 órától a győrvári Bomba Bulizenekar csap bele a húrokba - addig játszanak, amíg a jókedv tart.

A fesztivál gasztronómiai fővendége egyébként is Győrvár. A kicsik lovagolhatnak, és a Vas Népe sátránál örömmel látjuk az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!