Szentgotthárd

2013.11.28. 12:35

Esélyek, lehetőség

Szentgotthárd – A Norvég Civil Támogatási Alap „Jogod van” projektjének keretében tartottak konferenciát a civil szervezeteknek.

Farkas Eszter

Jogod van projekt keretében szervezett - Esélyek és lehetőségek a civil szervezetek és helyi önkormányzatok együttműködésében címmel tartott konferenciát a civil szervezeteknek a győri Ökológiai Stúdió Alapítvány és a Szentgotthárdi Civil Fórum és a PRONAS. A tanácskozáson jó példaként említették meg azt a partnerséget, mely a szentgotthárdi önkormányzat és a PRONAS között alakult ki a tervezett hulladékégető elleni civil akciók során.

Az előadók, a civilek és a helyi önkormányzatok közötti partnerség, együttműködés lehetőségeiről beszéltek, de a programon adták át az Év Szentgotthárdi Civil Szervezete Díjat is. Az idén a Vöröskereszt helyi szervezetében működő Harmónia Egészségvédő Kör lett a díjazott. A tavaly éppen 15 éves fennállását ünneplő klub több, mint 40 fős tagsággal rendelkezik. A civil szervezet idén már nem szervez saját programot, tavasztól azonban szeretnének a fiatalok irányában is nyitni, ezért lesznek elsősegélynyújtó tanfolyamok és felvilágosító előadások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!