Szentgotthárd

2014.01.23. 17:35

Hamarosan kész az új sportcsarnok

Szentgotthárd - A tervek szerint márciusra készül el az új sportcsarnok, majd beindulhat az egy hónapos próbaüzem a megnyitó előtt.

Farkas Eszter

Már látni véljük a fényt az alagút végén – ezt mondja Tóth Levente, a Szentgotthárd sport és ifjúsági referense az épülő multifunkcionális sportcsarnok kapcsán. Mint ismert, a beruházás több mint egymilliárd forintba kerül. Maga a létesítmény társasági adókedvezményes pályázat útján valósul meg, amelyhez a város adófizető cégei adták az alapot. A csarnok 600 néző befogadására lesz alkalmas mérkőzések és közel 3 ezer főre egyéb más rendezvények alkalmával, a maga 2 ezer négyzetméteres alapterületén. A küzdőtéren szinte az össze teremsport (kézi-, kosár-, röplabda, futsal, kispályás labdarúgás, birkózás, ritmikus sportgimnasztika, súlyemelés) helyet kaphat. Emellett a létesítmény, rendelkezni fog kondicionáló teremmel, jakuzzival, szaunával, büfével, és olyan klubszobával, ahol továbbképzéseket, találkozókat, értekezleteket is lehet magas színvonalon megtartani. A munkálatok kicsit megcsúsztak ugyan az eredeti tervekhez képest, de most már a gépészet összeszerelő munkái vannak csak hátra a küzdőtér sport parkettájának lefektetése és a sporttechnológiai rendszer felszerelésén kívül.

– Kint zajlanak a tereprendezési munkálatok és a parkoló kialakítása. A tervek szerint márciusban átvehetjük az épületet próbaüzemre, és így tervezhetjük a megnyitót április végére, május közepére – vázolta fel Tóth Levente az állapotot.

Tóth Levente referens az épülő csarnokot mutatja belülről. Hamarosan a parkettát is lerakják majd. Fotó: Szendi Péter

A csarnok elkészültével számos lehetőség kínálkozik a város sportéletének fellendítése terén.

– Tervben van egy műfüves labdarúgó pálya építése, amelynek munkálatai előreláthatólag áprilisban kezdődnek és még november előtt befejeződnek. Szinte párhuzamosan kezdődik egy hatpályás rekortán borítású atlétika pálya építése is, amelyről előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az atlétikai szövetséggel – tette hozzá a referens.

Így rengeteg sportág lesz elérhető a városban.

– Az iskolák már bekapcsolódtak a kölyök atlétika programba, szervezettebbé válik a szivacs kézilabda, és természetesen az úszás is kiemelt szerepet fog kapni, mivel be kívánunk csatlakozni a triatlon sportágba is, ezzel bővítve azon sportágak keretét, amelyeket az állam is kiemelten kezel. Az iskolák mindennapos testnevelésében kiemelt feladatot kap mint kiszolgáló a csarnok, mivel tervezzük, hogy szeptembertől sport osztályokat indítunk az egészségesebb és sportosabb életmódra nevelés és a sportágak utánpótlás nevelése érdekében – tette hozzá Tóth Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!