Szentgotthárd

2014.09.12. 17:55

Rendőrkapitányságot szeretne a Jobbik Szentgotthárdon

Szentgotthárd – A szentgotthárdi Jobbik aláírásgyűjtésbe kezd a folyamatosan romló közbiztonság miatt.

Farkas Eszter

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mindig is kimondta az igazságot, városunk, Szentgotthárd esetében is ezt tartjuk az elsődlegesnek – kezdte a sajtótájékoztatót Bana Tibor országgyűlési képviselő. A párt Vas megyei elnöke elmondta: a szentgotthárdi közbiztonsággal kapcsolatban több alkalommal hangot adtak véleményüknek, utalva arra, hogy egyes városvezetőknek komoly felelősségük van ebben a kérdésben. Konkrét megoldási javaslatokat is letettek az asztalra, ám a városvezetés nem tett érdemi lépéseket a helyzet javítására.

Fotó: Lábodi Gábor

Helyi rendőrségi beszámolók is alátámasztják, hogy jelentős mértékben nőtt a bűncselekmények száma a városban, és ezek túlnyomó részét az ide települt idegenek követik el. A szentgotthárdi Jobbik ezért úgy döntött, hogy aláírásgyűjtést indít, kikérve a városlakók véleményét az ügyben. Fontos lenne a rendőrkapitányság létrehozása a rendőrőrs helyett, ehhez is kérik a szentgotthárdiak támogatását. Hozzátette: egy korábbi sajtótájékoztatóra hivatkozva Reisinger Richárd alpolgármester keresetet nyújtott be Lábodi Gábor helyi elnök ellen, valamint ismeretlen tettes ellen feljelentést terjesztett elő. Bana Tibor arra kérte a szentgotthárdiakat, hogy az október 12-i önkormányzati választásokon mondjanak véleményt Reisinger Richárd városért végzett „áldozatos munkájáról" is.

A feljelentést és a keresetet tudomásul veszem, ám nem lesz nehéz bizonyítanunk mondataim igazságtartalmát – vette át a szót Lábodi Gábor. A beadott indítványok tele vannak csúsztatásokkal és feltételezésekkel, amikre bírósági keresetet és feljelentést nem lehet alapozni. Dr. Reisinger Richárd szerint azt a hamis látszatot sugalljuk, hogy Szentgotthárdon nem megfelelő a közbiztonsági helyzet a betelepült románok miatt. Állításomat alátámasztva aláírásgyűjtő akcióba kezdünk a következő fejléccel: „Egyetértek azzal, hogy a migráns román cigány családok miatt érezhetően romlott a közbiztonság Szentgotthárdon."

Felhívnám Dr. Reisinger figyelmét arra, hogy ha a feljelentgetéseire és az ehhez kapcsolódó pereire szánt időt a város ügyeinek szentelte volna, bizonyára Szentgotthárd előbbre tartana. Keresetében felperes nem felejtette el megemlíteni, hogy őt bizony milyen jelentős szavazatmennyiséggel választották be a testületbe. Nyilvános bocsánatkérésre szólított fel, én azonban javasolnám számára, hogy ő kérjen bocsánatot Szentgotthárd lakóitól! Egyrészt azért, hogy alpolgármesterként semmit sem tett a várost elözönlő román csoportok ellen, másrészt pedig azért, mert a sok szavazatot idézőjelesen meghálálva a ciklusváltás óta nem vette komolyan a testületi üléseken való részvételt – jelentette ki Lábodi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!