Szentgotthárd

2015.07.23. 14:37

Ezentúl a járda ismét a gyalogosoké lehet a szökőkútnál lévő szervizút mellett

Szentgotthárd - Az új városközponti parkoló megépítésével felmerültek különböző közlekedésszervezési kérdések, illetve egyúttal a fizetőparkolók bővítése, amelyekről a képviselő-testületnek kellett döntéseket hoznia.

Bajdó Bettina

A várkert nyugati oldalán újonnan kialakított 42 férőhelyes (ebből kettő mozgáskorlátozott) parkoló kiépítése megtörtént. Ezeket is szeretnék a fizető parkolási rendszerbe bevonni. Mivel ennek időpontja bizonytalan, a hatályba léptetést szeptember 1-jével javasolják csak. Egyúttal a hivatal épület déli oldala melletti, jelenleg fizetősként üzemelő parkolót kivennék a rendszerből, ez az épületben működő szervezeteknél dolgozók részére lenne fenntartva. Ezzel egyet is értettek a képviselők.

Papp Gábor mobilparkolást fizet. Több parkolóhely lesz a városban. Fotó: Szendi Péter

Ami nagyobb visszhangot kapott, az az új forgalmi rend kialakítása volt. Szeretnék ugyanis a Széll Kálmán téri szökőkút melletti szervizúton a közlekedési káoszt megszüntetni. A szervizúton éppen ezért megtiltanák a behajtást azzal a kivétellel, hogy csak az út mellett lévő üzletekhez, lakóingatlanokhoz érkező áruszállító gépjárművek hajthatnának be az áru ki-, illetve berakodás idejére, továbbá az út melletti lakóingatlanok udvarára történő bejutás érdekében lehet ide behajtani. A területen a jövőben parkolni nem lehetne már. Ennek indoka, hogy ezen a területen a szabálytalanul várakozó autósok miatt folyamatos balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki, illetve a szabálytalanul várakozó autók miatt az úton jogszerűen „tartózkodó" forgalom is akadályokba ütközik. Folyamatosan a járda területét igénybe véve állnak meg az autósok, így például babakocsival csak az út területén lehet közlekedni.

Továbbá a KRESZ szabályait sem veszik figyelembe, mivel jelenleg várakozni tilos, kivéve áru ki-, berakodás idejére korlátozás van a területen, ennek ellenére parkolónak használják folyamatosan a területet. Labritz Béla (Fidesz-KDNP) alpolgármester is hangsúlyozta, hogy hiába szól azoknak, akik ezen a területen parkolnak, rá sem hederítenek, vagy kelletlen szavakkal küldik tovább. Szerinte is elérkezett az idő, hogy végleg lezárják ezt a területet, vagy maximum reggel kilencig árupakolási céllal lehessen behajtani.

Végül szavaztak: az út mellett lévő üzletek áruszállító gépjárművein kívül behajtási lehetőség csak az út melletti lakóingatlanok garázsaiba történő behajtás esetében lesz lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!