Szentgotthárd

2015.07.09. 16:18

Jut kiállításra, táborra, ezotériára is az idei keretből Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Mintegy 2,5 millió forintot osztott szét az önkormányzat a civil- és városrészi alapból. Nemzetiségi, vallási, zenei és sportcélú támogatást is megítélt a képviselő-testület.

Bakos Ágnes

A legnagyobb összegű támogatást, a nyári civil döntési körben a Magyarországi Szlovének Szövetsége kapja az önkormányzattól. Nemzetközi művésztelep szervezéséhez kért és kapott 1 millió forintot a szervezet. A Német Nemzetiségi Önkormányzat Nemzeti Fesztivál szervezésére fordítja a megítélt 150 ezer forintot.

A városrészek is kapnak forrást, mindhárom önkormányzat a városrészi nap szervezését finanszírozza, részben az összegből. Rábatótfalu 150 ezer forintot, Zsida-Zsidahegy 100 ezer forintot, Máriaújfalu 200 ezer forintot kap.

Vallási szervezetek támogatására is jut az idei keretből: a Szentgotthárdi Evangélikus Egyházközség Gyülekezeti Nap szervezésére kért és kapott 60 ezer forintot, míg a Római Katolikus Plébánia nyári hittantáborát 200 ezer forinttal támogatja az önkormányzat. Előbbi támogatást augusztus végén, utóbbit, pedig még a napokban elutalják – olvasható a döntésről szóló határozatban.

A támogatásokat sorolta Huszár Gábor, polgármester. Fotó: Szendi Péter

Két címen is jut civil forrás a zenének:

A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány nyári művészeti tábor szervezéséhez kap 200 ezer forint támogatást, és ugyanennyit utal az önkormányzat a Szentgotthárd Fúvóskultúrájáért Egyesületnek, ők utazási költségekre fordítják a pénzt.

Sportnapot szervez a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete. A patronált gyerekek élvezhetik a játékos, vizes sportprogramot, amelyhez 50 ezer forinttal járul hozzá a szentgotthárdi civil keret.

Egy másik sportcél is szerepel a támogatottak között: a Szentgotthárd VSE Tekeszakosztálya megrendezi az I. Könye Róbert Emlékversenyt, azt 27640 forinttal támogatja az önkormányzat.

Jut másféle megmérettetésre is pénz: a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete elsősegélynyújtó versenyt szervez, 126 ezer forint önkormányzati támogatással.

A SZEMLE Egyesület kiállítást rendez: Fodor-Lengyel Zoltán tárlatának megszervezésére 66 ezer forint támogatást kap a szervezet.

Végül, de nem utolsósorban: 50 ezer forinttal támogat a szentgotthárdi önkormányzat egy ezoterikus témájú előadást, az Alfakör rendezésében.

A megítélt támogatások kifizetése folyamatos, a programokhoz igazodnak a határidők – derül ki a döntésről szóló rendeletből. A civil alap szabályzatát kiegészítették az idei döntés után: arról határoztak, hogy a mindenkori maradványösszeg a városrészi önkormányzatokhoz kerül az év végén, egyenlő részben elosztva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!