Szentgotthárd

2015.08.06. 13:16

Laktanyából munkásszállás

Szentgotthárd - Többször szóba került már a kethelyi laktanya hasznosításának a kérdése. A felmérési terv elkészült arra vonatkozóan, hogyan lehetne itt lakásokat kialakítani.

Bajdó Bettina

Szentgotthárdon problémát jelent a megfelelő munkaerő hiánya, illetve nincs elegendő lakhatási lehetőség a messzebb élő munkavállalók részére. Az Opel Szentgotthárd Kft.-től érkezett is igény arra vonatkozóan, hogy körülbelül száz munkavállaló részére szeretnének apartmanokat bérelni mondta el korábban Huszár Gábor polgármester. Az Opel kifejezetten jelezte is, hogy a távolabbi településrészeken nem érdekli őket lakhatási lehetőség. Felmerült az ötlet, hogy a kethelyi, volt határőr laktanyában lakásokat alakítanának ki, és azok egy részét átmenetileg átengednék a munkások elszállásolására. A laktanya ingyenes tulajdonba adásáról szóló megállapodásban szereplő kötelezettségvállalás szerint a tulajdonba adásra szociális lakások kialakítás céljából került sor.

A laktanya felmérési tervét elkészíttették, amely a jelenlegi állapotot tartalmazza. A lakások kialakításához szükséges engedélyes és kiviteli tervek elkészítésére árajánlatokat kértek.

A képviselő-testület elrendelte, hogy a volt határőr laktanyában az elkészítés alatt lévő felmérési tervek felhasználásával első lépésként 20, 2x2 fő elhelyezésre alkalmas, 40-50 négyzetméteres lakásokat alakítsanak ki, benne két hálószobával, konyhával és fürdőszobával. A vázlattervek már elkészültek, ezeket véleményezésre elküldték az Opel részére. Egy tervet a kft. elutasított. Az általuk elfogadott másik variáció szerint az épület déli szárnyában az első és második emeleten 12 egyszobás és 8 kétszobás lakás épül, amely 56 munkás elhelyezését biztosítja. A 24 órás portaszolgálatot, hulladékszállítást, közműköltségeket, kábeltelevíziót, internet szolgáltatást, főzési és mosási lehetőséget magában foglaló komplex szolgáltatás egy főre vetített díja 39 ezer 500 forint/fő/hó + ÁFA lenne, melyet az Opel elfogadhatónak tart, azzal a kitétellel, hogy az üresen maradó lakások szolgáltatási díját nem kívánja fizetni. Ebben az esetben viszont számításaik szerint 57 ezer 800 forint lenne az indokolt. Ezt a javaslatot is elküldték már a cég illetékes képviselőjéhez.

A tervvariáció kiválasztása után, az eredeti ütemtervhez képest késve a tervezőt megbízhatják az engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!