Szentgotthárd

2015.09.12. 09:09

Felújított terem az Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolában

Szentgotthárd - Az Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője még júliusban írásban fordult a testülethez azzal a kéréssel, hogy az egyik osztályterem felújításához, javításához támogatást nyújtsanak.

Bajdó Bettina

Az osztályteremben több elsős kezdi meg a tanulmányait, az átalakítás előtti helyiségben pedig a gyermekek nem fértek volna el. Elmondták, hogy az előző tanévben egy kisebb létszámú osztály tanult ebben a tanteremben. A jelenlegi osztálylétszám alakulása miatt a régen technika szaktanteremként használt helyiség egyik ideiglenesen épített falát, mely a termet a szertár részétől elválasztotta, bővítés céljából lebontatták. Ekkor tárult eléjük a falak állapota: a különböző kiálló csaptelepek, a vízvezeték-csonkok veszélyeztették volna a gyermekek testi épségét. A nem megfelelően lerakott, illesztett járólap és műpadló találkozásánál hézagok keletkeztek, amelyek szintén balesetveszélyes voltak. A padlózaton rozsda- és kátrányfoltokat fedeztek fel, melyek nem feleltek meg az alapvető higiéniai feltételeknek. A problémákkal csak júliusban szembesültek.

Az osztályteremben egy ideiglenes falat ki kellett venni, majd az eredetileg technika szaktanterem egyes elemeit el kellett tüntetni, a csempét le kellett venni, a járólapos padozatot laminált parkettával kellett ellátni. Ezen túlmenően a balesetveszélyes udvari lépcsőt is ki kellett javítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!