Szentgotthárd

2015.09.11. 13:47

Újabb befogadóállomás lesz Szentgotthárdon?

Megyei körkép - Lapunk több forrásból úgy értesült, hogy a Belügyminisztérium újabb Vas megyei ideiglenes befogadótábor létesítését rendelheti el.

Cseszkó Tamás

A tervezett helyszín ezúttal a szentgotthárdi ipari park területe lenne. Az ügyben megkerestük dr. Tiborcz János megyei rendőrfőkapitányt, aki elmondta: egyelőre nem kapott ilyen parancsot, de minden döntés Budapesten születik. Információink szerint az elmúlt két napban Vas megye jól vizsgázott, a rendvédelmi szervek és a megyei vezetők éppúgy teszik a dolgukat, mint a vasi karitász. - Az emberek félelme eltúlzott, urai vagyunk a helyzetnek - mondta egy, az intézkedések részleteit jól ismerő forrásunk, aki kiemelte azt is, hogy a migránsok gyakorlatilag fél óra múlva el is hagyják az országot.

- Nem menekülttáborról, sokkal inkább regisztrációs pontról van szó, ahol megpihenhetnek, élelmet kapnak, és tisztálkodhatnak azok, akiknek nyilván nem Magyarország a végső úti céljuk - ezt már egy másik szakember mondta, aki szintén a befogadóállomás területén teljesít szolgálatot. Elsősorban azon érv szól a vasi regisztrációs pontok bevezetése mellett, hogy így a migráns családoknak nem kell végigmenniük az egész országon. Persze nagy kérdés, hogy sikerül-e megoldani a megfelelő egészségügyi ellátást és a városok lakóinak nyugalmát, de eddig semmilyen incidensről nem érkezett hír.

Információink szerint egy 2000 fős ideiglenes befogadóhely létesülhet Szentgotthárdon.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere a hírrel kapcsolatban lapunknak azt mondta: nem kapott hivatalos értesítést a befogadóhely létesítéséről.

- Úgy tudom, Szentgotthárd most kimarad ebből a körből - hangsúlyozta a város vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!