Szentgotthárd

2015.09.17. 07:27

Újra járnak a vonatok Szentgotthárd és Mogersdorf között

Körkép – Ismét járnak a vonatok Szentgotthárd és az ausztriai Mogersdorf között csütörtök óta. Emellett az autósok kisebb fennakadásokra számíthatnak Ausztria és Vas megye között a határellenőrzések miatt.

Vas Népe

Az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság úgy döntött, hogy csütörtök reggeltől újra megindítja a vasúti forgalmat Szentgotthárd és az ausztriai Mogersdorf között, így a teljes, Szentgotthárd – Graz szakaszon menetrend közlekednek a vonatok.

Ellenőrzésekre lehet számítani viszont Ausztria Vas megyével szomszédos határszakaszán is – közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A tájékoztatás szerint az osztrák hatóságok által bevezetett intézkedések következtében előfordulhat, hogy a közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk, ha Ausztria felé szeretnék elhagyni az országot. Nagyobb torlódás vagy hosszabb várakozási idő eddig nem alakult ki a vasi határátkelőhelyeken. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a közleményben arra kéri a közlekedőket, hogy az osztrákok által végrehajtott időszakos és szúrópróbaszerű ellenőrzésekre való tekintettel mindenkinél legyen személyazonosításra szolgáló okmány. Közben enyhült a feszültség Horgasnál. Összesen pár száz illegális bevándorló tartózkodott már csak a két horgosi átkelőhelynél Szerbiában tegnap délután, mert a legtöbben elindultak Horvátország felé. Ezzel egy időben áttörte a horvát rendőrségi kordont és gyalog indult a horvát-szerb határ menti Tovarnikból a tőle északnyugatra fekvő Vinkovce irányába migránsok egy csoportja. Ranko Ostojic horvát belügyminiszter délután kijelentette: nem képes több migránst fogadni Horvátország, erről pedig az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztosságát és az Európai Uniót is értesítette. Horvátországban 24 óra alatt hatezren lépték át illegálisan a határt, ez pedig veszélyezteti az ország biztonságát. A bevándorlók Horvátországból Baranya megye felé vették az irányt. Az MTI tudósítója úgy értesült tegnap este, hogy a migránsok Baranyában Illocska, Old és Sárok térségében jelentek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!