Szentgotthárd

2015.10.15. 16:04

Közfoglalkoztatásról, álláskeresési lehetőségekről beszéltek a fórumon

Szentgotthárd - A tartós munkanélküliek száma Szentgotthárdon a legalacsonyabb egész Vas megyében erről is szó volt a duplán, sőt triplán munkaügyi témájú délutánon.

Bakos Ágnes

Mások mellett a szentgotthárdi fürdő és az Opel Szentgotthárd humánerőforrás koordinátorai informálták a csütörtök délután tartott állásbörze résztvevőit – ez csak az egyik eleme volt a munkaerőpiacról szóló délutánnak.

A Vas Megyei Civil Információs Centrum és az önkormányzat közösen tartott kerekasztal-beszélgetést helyi munkaügyről, lehetőségekről. Több helyi cég képviselője részt vett a megbeszélésen.

Bartakovics Attila, a szentgotthárdi munkaerő-piaci pont foglalkoztatási koordinátora számolt be az adatokról a fórumon. Fotó: Bakos Ágnes

A dupla fórumon Rodler Tamás, a Vas Megyei Kormányhivatal közfoglalkoztatási osztályának vezetője kiemelte: civilek, önkormányzatok, egyházak – a versenyszférán kívül szinte minden szervezet lehet közfoglalkoztató. Megemlítette, hogy a magasabb iskolai végzettség külön honorálható, ha az adott képzettség hasznosítható a betöltött munkakörhöz.

– A tartós munkanélküliek aránya a szentgotthárdi járásban a legalacsonyabb, megyei összehasonlításban – ismertette a legfontosabb munkaügyi mutatókat Bartakovics Attila, a Körmendi Járási Hivatal szentgotthárdi munkaerő-piaci pont foglalkoztatási koordinátora.

– Szentgotthárd legnagyobb munkaadója ma az Opel, a második a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthona, a harmadik a Kiswire – sorolta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!