Szentgotthárd

2015.12.18. 20:05

Felújítás után sokkal gyorsabbak lesznek a szentgotthárdi mentők

Szentgotthárd - Elkészült a felújított mentőállomás, amelynek révén csökken a riasztástól számított kiérkezési idő.

Kóczán Viktória

Új, motorizált garázskapukat, valamint korszerű fertőtlenítő berendezéseket építettek be. - A rászorulókat a lehető legmagasabb szinten tudjuk ellátni - mondta dr. Gyöngyösi Péter, az Országos Mentőszolgálat projektigazgatója. Az új mentőállomások olyan helyre épültek, ahol eddig hiányoztak a riasztást követő 15 percen belüli kiérkezés feltételi. Az állomások költséghatékony működését segíti az energiaellátó rendszerek korszerűsítése és az épületek hőszigetelése.

A szentgotthárdi mentőállomás felújítása bruttó 63 millió forintba került, így néhány négyzetmétertől eltekintve teljesen megújult az állomás.

- A mentőállomás épülete ismét a város egyik ékes épületévé válhatott - zárta gondolatát dr. Gyöngyösi Péter.

fotó: Szendi Péter

Ebben az évben volt ötvenéves a városi mentőállomás. Szentgotthárd és térségében mindig jeles összefogással támogatták az itt élők a mentősök munkáját, hiszen a helyi vállalkozók adományaikból egészítették ki a mentőszolgálat költségvetését, így vált valósággá az esetkocsi elindulása is. Először még csak korlátozott óraszámban, később már 24 órában. „Jelenleg két 24 órás, szervezett mentőautó van Szentgotthárdon.” - tette hozzá dr. Lórántfy Mária, a régió orvosigazgatója. Valamint még azt is elárulta, hogy egy új sárga, nem összkerekes mentőautó fog érkezni Szentgotthárdra.

Az ünnepségen beszédet mondott Bana Tibor országgyűlési képviselő és Labricz Béla alpolgármester is. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a mentőállomás jelképes kulcsát Nagy Tamás vezető kapta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!