Szentgotthárd

2016.04.15. 09:11

Elkészült a tervezet - Hulladékudvar, rendezvénytér és élménypark Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Hulladékudvar, rendezvénytér és élménypark: még pár napig várja az önkormányzat az észrevételeket a településrendezési tervhez.

Bakos Ágnes

A „tervezett” címszó alatt szerepel a duzzasztómű déli oldalához közeli földrészlet: élménypark lesz. Temetőbővítést a meglévő mellett Szentgotthárdon jelöl a településszerkezeti terv, valamint bővítik a rábakethelyi temetőt is. Terveznek csónaktúra-táborhelyet, az állomástól északra pedig bővül a logisztikai terület, a belterülethatár és a vasútterület között. A Füzesi út és az Ipari Park első üteme közötti területen rendezvényteret alakít ki az önkormányzat. Az Ipari Park keleti határán pedig hulladékudvart létesítenek.

Plusz zöld területekkel is számolnak Szentgotthárdon: az Akasztódombon a tervezett beépítés központjában és a városközpontból felvezető út mentén jelöl ki közparkot a településszerkezeti terv. Ugyanígy a volt lőtér területén, valamint a volt téglagyári bánya részén, amelyet rekultiváltak, és nagyrészt erdősödött. Nem csak parkok, új közkert is lesz: Szentgotthárdon a Szabadság téren, valamint a Kethelyi mező központi terén található jelenleg közkert, tervez ilyet az önkormányzat Kethely és Máriaújfalu között is. A dokumentum összesen 18 nyilvántartott szentgotthárdi régészeti területtel számol - ebben egyelőre nem látszik változás.

A helyi építési szabályzatot és a településrészek szabályozási terveit külön-külön is véleményezhetik a szentgotthárdiak. Összesen nyolc pontba szedve tette közzé az elkészült tervet az önkormányzat. Online és személyesen is, azonban mindenképpen írásban várják a helyiek észrevételeit április 18-áig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!