Szentgotthárd

2016.08.15. 15:50

Tüzes ízek napja - Szlovének, magyarok együtt mulattak

Szentgotthárd-Rábatótfalu - A Rábatótfalui Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat karöltve Szentgotthárd Város Önkormányzatával az elmúlt hétvégén falunapi vigasságra invitálta a határ menti település lakóit.

Horváth R. László

A ragyogó napsütésben kezdődő kulturális seregszemle előtt Huszár Gábor polgármester és Labritz Béla képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. Mindketten ki-emelték a rendezvény összetartó erejét, amely jó alkalmat nyújt a régi ismeretségek felelevenítésére, új barátságok létrejöttéhez.

A nagyérdeműt örökzöld slágerekkel, néptánccal, citeraszóval, akrobatikus kötéltánccal szórakoztatták a szereplők, a legkisebbeket interaktív bohócműsor várta.

A pá-dö-dö formáció mustáros vasi pecsenyét készített Fotó: Horváth R. László

Miközben a színpadon egymást váltották a fellépők, ez idő alatt a bográcsokban, üstben rotyogtak az ízes étkek. Volt, ahol ínycsiklandó mustáros pecsenye készült, egy másik bográcsban tüzes ízű krumpligulyás fortyogott. Pár lépéssel odébb a gulyást falusi csipetkével tálalták. A Szlovéniából érkezett Brajda i csoport cserépkondérban készítette a sertéspörköltet. A nagyszámú érdeklődő desszertjéről a Doszpoth-Meggyesi család gondoskodott, akik nem kevesebb mint tíz kiló liszt felhasználásával szakadatlanul sütötték a palacsintát.

Szokták volt mondani, a zsűrinek nehéz dolga volt, ami ebben az esetben való igaznak bizonyult. A szervezők döntése alapján minden főzőcsapat a képzeletbeli dobogó első fokán végzett.

A rábatótfalusi falunap jókedvű beszélgetésekkel, énekléssel ért véget a Rába-parti településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!