Szentgotthárd

2016.11.25. 18:12

Általános iskolás népdalénekesek randevúja Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Harmincegy produkciót értékelt a közelmúltban, Szentgotthárdon megrendezett „Takács Jenő AMI területi népdaléneklési versenyen” a Pusztainé Sebők Lívia – a Boglya Népzenei Együttes énekese – által vezetett zsűri.

Horváth R. László

A bíráló bizottságban helyet foglalt még Sipos Éva kamarazeneoktató-pedagógus, valamint Hurták János néptáncos.

A szentgotthárdi színházban megtartott területi népdaléneklési verseny a tanulók közös éneklésével kezdődött, akik együtt énekelték a „Hopp Juliska” kezdetű gyermekdalt.

Az elsős Pöttömök

Ezen a versenyen lépett először színpadra a helyei zeneiskola előkészítő-csoportja – az első osztályos kisdiákok stílszerűen „Pöttönkék” néven adták elő műsorukat. Őket követték a két-háromtagú formációk, csoportok és szólisták. Több általános iskolai tanuló érkezett Körmendről, de jelen voltak a SZOI Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolájának tanulói is.

A Magyarlaki Iskolából érkezett Rózsaszálak

A verseny végén Sebestyénné Németh Eszter, a Takács Jenő AMI intézményvezetője elmondta, ennek a versenynek mindenki a nyertese lett, bármily minősítést ítélt meg számára zsűri, akik egyébként hét produkciót jutalmaztak aranyminősítéssel. Az elismerő oklevelek mellett a résztvevők egy-egy virtuális mozijeggyel is gazdagabbak lettek, amit decemberben válthatnak majd be a filmszínházban.

Közös tánctanulás Hurták Jánossal

A dalos kedvű nebulók a program zárásaként az adventben- és nagyböjtben használatos dudaszórajáró-táncot, és a forgócsárdás lépéseit sajátították el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!