Szentgotthárd

2016.11.18. 11:08

Polgármesteri díszoklevelet kapott a szentgotthárdi diabétesz klub volt elnöke

Szentgotthárd - A diabétesz világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük.

Civil Tudósítónktól

Ezen a napon született Frederick Banting Nobel-díjas kanadai orvos, aki 1922-ben fedezte fel az inzulint. A diabétesz világnap 2007-től az ENSZ által felügyelt és támogatott egészségügyi világnap – tájékoztatta a hallgatóságot Bánfi József, a Szentgotthárdi Diabétesz Klub elnöke azon az ünnepségen, amelyet a világnap alkalmából tartottak a Rába-parti városban.

Fotó: Horváth R. László

Huszár Gábor polgármester köszöntője után Bartakovics Ferencnek, a diabétesz klub alapító tagjának - aki másfél évtizeden keresztül vezetője volt a csoportnak - a diabétesz klub alapítása óta végzett lelkiismeretes és kiemelkedő munkája, valamint elnöki tevékenysége elismeréseként és megbecsülése jeléül Polgármesteri Díszoklevelet nyújtott át.

Az egybegyűlteket dr. Fülöp Erika szakorvos tájékoztatta a cukorbetegség megelőzésének lehetőségeiről, a Rozmaring Tánccsoport előadása pedig a testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. A rendezvény végén az aulában étel-, valamint könyvbemutató várta a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!