Szentgotthárd

2017.02.09. 10:46

Rövid hírek Szentgotthárdról

Szentgotthárd – Változott az ügysegéd ügyfélfogadása a szentgotthárdi térségben, terelővadászat lesz a környéken, hamarosan szlovén kultúra napja és már szervezik az idei Szerelmesek Fesztiválját – röviden.

Bakos Ágnes

- Máskor megy az ügysegéd, mint eddig: hétfőnként járja a környéket a Szentgotthárdi Járási Hivatal ügysegédje, az ügyfélfogadás februártól módosult. Szakonyfaluban reggel nyolctól, Alsószölnökön negyed tíztől, Felsőszölnökön háromnegyed 11-től, Kétvölgyön délután fél egytől, Apátistvánfalván pedig háromnegyed kettőkor kezdődik a hétfői, egy-egy órás ügyfélfogadás.

- Terelővadászatra figyelmeztet a Hársas Patak Vadásztársaság. Jövő kedden, február 14-én napközben lőnek vadra Szentgotthárd-Farkasfa, Apátistvánfalva és Orfalu erdeiben. Mindenki kerülje a területeket, a balesetek megelőzése érdekében.

- Február 8-a a szlovén kultúra napja. France Prešeren, a legnagyobb szlovén költő halálának évfordulóján ünneplik kultúrájukat a szlovének, a magyarországi szlovén közösség is. A Magyarországi Szlovének Szövetsége február 12-én ünnepel a Szlovének Házában Szentgotthárdon.

- Alig kezdődött el az év, de már körvonalazódik az idei, immár harmadik Szerelmesek Fesztiválja Szentgotthárdon. Egyelőre egy fellépőt tettek közzé: a július 2-ai zárónapra a Magna Cum Laude zenekart várják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!