Szentgotthárd

2017.06.22. 16:00

Cseh kirándulás - Több helyen vendégszerepelt a szentgotthárdi vegyes kar

Kétnapos vendégszereplésre invitálták a szentgotthárdi Magyarországi Szlovének Szövetsége vegyes karát. A fellépések mellett persze maradt egy kis idő városnézésre is.

Vadas Krisztina

Sok-sok új élménnyel gazdagodtak a szentgotthárdi kórus tagjai külföldi látogatásuk során. Meghívásra érkeztek Csehországba, egy ottani egyesület invitálta őket, hogy mutassák meg az ottani szlovéneknek, hogyan szólnak a népdalok az ő előadásukban. Június 16-án érkeztek meg, 18-án indultak haza. Ebbe az időtartamba sok minden belefért: fellépések és egy kis barangolás is a fővárosban.

A szentgotthárdi vegyes kar bejárta Prágát, megnézték a nevezetességeket
Fotó: Sütő Ferenc

A vendégszereplésre a Joze Plečnikről (építész) elnevezett szlovén egyesület hívta meg őket. A kórus tagjai Tomas Kuhar karmester vezetésével két alkalommal mutatták be műsorukat a közönségnek. Elsőként Beroun városában - Prágától nem messze - egy művészeti szemle vendégei voltak. A nyárköszöntő fesztiválon a helyi művészeti csoportok mutatkoztak be, meg persze a szentgotthárdiak, akik színesítették a prog-ramot. Még aznap este eljutottak a Berountól mindössze néhány kilométerre fekvő Tetinbe - itt a Szent Ludmilla tiszteletére felszentelt templomban adtak egyórás koncertet a közönségnek. Az esti fellépésen nemcsak szlovén népdalfeldolgozások hangzottak el tőlük, hanem Kodály, Bach, Michael Praetorius és Jacob Arcadelt műveiből is énekeltek.

A sikeres bemutatkozások mellett az énekkar tagjai Prágát is bejárták: annyi nevezetességet néztek meg, amennyi csak belefért az idejükbe.

A hazaúton sem tétlenkedtek, útba ejtették a szlovák fővárost. Itt megtekintették a pozsonyi várat.

Nagyszerű élmény volt - összegezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!