Szentgotthárd

2014.10.16. 17:40

Huszár Gábor három lábra állítaná a várost

Szentgotthárd - Az országos tendenciához hasonlóan kevesen vettek részt Szentgotthárdon az október 12-ei önkormányzati választáson. Huszár Gábor polgármester szerint a településen az alacsony választási kedvnek az is oka volt, hogy nem volt ellenfele.

Markó Petra

Két fő cserélődött a képviselő-testületben a voksolás után. Huszár Gábor munkáját mostantól három fideszes, egy jobbikos és négy független képviselő segíti. A polgármester bízott abban, hogy csapatából még valaki befutó lesz. Így, hogy másképp alakult, az alakuló testületben próbálnak mindenkinek olyan feladatokat találni, ami a végzettségéhez és a habitusához igazodik.

Az új testületbe bejutott dr. Haragh László, Kardosné Kovács Márta Mária és Labrizt Béla (Fidesz- KDNP), Lábodi Gábor (Jobbik), valamint függetlenként Dömötör Sándor, dr. Sütő Ferenc, Szalainé Kiss Anita és Virányi Balázs. A régi-új vezető úgy gondolja, hogy a tízezer lakos alatti városokban mindegy, hogy ki milyen színekben indul: a lényeg az, hogy mindenki a városért tegyen.

Az első ülés október 22-én szerdán 13 órakor lesz, először a bizottságokat kell felállítani. Ebben biztos, hogy változás lesz a korábbiakhoz képest. Eddig két lábon állt a város, volt egy pénzügyi és egy erőforrásokkal foglalkozó bizottság, de ez a rendszer átláthatatlan volt. A bizottsági ülések elhúzódtak, mert csaknem 30 napirendi pontot kellett megtárgyalni.


Nem kellett attól félnie, hogy nem választják meg - Huszár Gábornak egyetlen szavazat is elég volt ahhoz, hogy megőrizze  polgármesteri posztját és folytathassa az elkezdett munkát
(Fotó: Szendi Péter)

Ezen módosítva Huszár Gábor három bizottsággal működtetné tovább a várost - a feladatokat megosztva, a testületi munkát tehermentesítve. Lenne egy pénzügyi, egy szociális ügyekkel és egy intézményfejlesztéssel foglalkozó testület.

Arra a kérdésre, hogy örül-e annak, hogy nem négy, hanem öt évre kell tervezni, azt mondta igen, hiszen számos esetben vannak olyan projektek, pályázatok, amik ciklusokon átívelnek. Ilyen például a műemlékvédelem szempontjából a kolostor-projekt vagy az ipari park befektetési területeinek városi tulajdonba történő visszaszerzése.

Egyébként az elmúlt négy évet költségvetés szempontjából pozitív mérleggel zárták, és ez biztos alapokat ad a további tervezéshez. Olyan várost szeretnének, ahol az emberek szívesen vallják magukat szentgotthárdinak és szeretnek ott élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!