Szentgotthárd

2014.12.19. 11:14

Döntöttek: 582 ezer forint jutalmat kap a szentgotthárdi polgármester

Szentgotthárd - Az idei év utolsó testületi ülésén szóba került a polgármester illetményének a megállapítása. Az egyszeri kiegészítéssel nem mindenki értett egyet.

Bajdó Bettina

Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester az illetményének és a költségtérítésének megállapításáról szóló napirendnél kisétált a teremből, a szavazásból is kizárta magát. Labritz Béla (Fidesz-KDNP) alpolgármester tájékoztatta a képviselőket arról, hogy a megváltozott jogszabályok és törvények értelmében a polgármester juttatása kevesebb lett, így anyagi hátrány érte. Az alpolgármester elmondta még, hogy a büdzsében egy elkülönített összeg szerepel, mely fedezi azt a különbözetet, mely az előterjesztés szerint a polgármesternek adható. Szalainé Kiss Edina (független) őszintén elmondta véleményét: a határozati pont első javaslatát nem támogatta, szerinte ugyanis sok esetben előfordul, hogy a törvényi változás hátrányosan érint valakit, és nem jár automatikusan a munkáltatótól az úgynevezett kártalanítás. Hozzátette: számára úgy tűnik, mintha a polgármestert a fennmaradó három hónapra kártalanítani szeretnék, annak tudatában, hogy a törvény szerint a választás után neki kevesebb fizetés, illetve költségtérítés jár. Lábodi Gábor (Jobbik) sem értett egyet az illetménnyel. Szerinte ennyi erővel kártalaníthatnák azokat a trafikosokat is, akiktől elvették a megélhetésüket. Hangsúlyozta: a közmunkásokat is jutalmazhatnák azért, mert szépen ültették ki a virágokat. Feltette a kérdést, ha most negyedéves kompenzációról van szó, akkor jövőre ennek a négyszereséről szavaznak-e majd.

Dr. Haragh László (Fidesz-KDNP) képviselő pont az ellenkező véleményen volt. Szerinte egy gazdálkodási év decembertől január elejéig tart, ezt az évet az eredmények alapján a város sikeresen zárta, ahogy a korábbi éveket is. Kiemelte: azt az embert, aki a város élén áll és rengeteget tesz Szentgotthárd jólétéért, egy jogszabályváltozás miatt anyagi hátrány érné most. Különösen akkor kell támogatniuk őt, ha a város az előző évi költségvetésében erre a célra a fedezetet megteremtette. Javasolta, hogy ezt a különbözetet a három hónapra szavazzák meg.

Virányi Balázs független képviselő röviden fogalmazott: mint elmondta, sokat vitatkoznak a polgármesterrel sok dolgon, de a teljesítményt el kell ismerni.

Kardosné Kovács Márta (Fidesz-KDNP) a pénzügyi bizottság nevében beszélt, mely támogatta a javaslatot. A város költségvetésében az összeg ugyanis rendelkezésre áll. Kiderült: mintegy bruttó 600 ezer forintról van szó, ez azonban csak az idén áll rendelkezésükre, jövőre más módot kell találni a kiegészítésre.

Szavaztak a képviselők arról, hogy bruttó 582 ezer forint egyszeri jutalom kifizetését engedélyezik, melynek a fedezete az idei évi pénzmaradvány végkielégítésre tervezett összege. Öt igennel és két nemmel fogadták el a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!