Szentgotthárd

2013.12.12. 13:50

Felújították a szentgotthárdi bölcsődét

Szentgotthárd - Befejeződött a SZEOB Tótágas Bölcsőde felújítása, átalakítása. A projektzáró ünnepséget szerdán tartották.

Farkas Eszter

Közel nyolcvan millió forint támogatást nyert a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás által benyújtott „SZEOB Tótágas Bölcsőde felújításra. Így a projekt 90 százalékban fedezte a felújítás költségeit. A további tíz százalékot a projekt előkészítéséhez és megvalósításához a szentgotthárdi önkormányzat vállalta.

Bölcsőde avató: a gyerekek is örülnek a szebb környezetnek. Fotó: Szendi Péter

A pályázat keretében a Kossuth Lajos út 16. szám alatt lévő SZEOB Tótágas Bölcsőde épületének felújítása és átalakítása kivitelezési munkáinak elvégzése valósult meg a közbeszerzési eljárás során nyertes vállalkozóval, a Cseke Kft. kivitelezésében. Így a bölcsőde új hőszigetelést és lapostető szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert, felújították az elektromos hálózatot, akadálymentesítették az épületet, a három vizesblokkot is felújították, valamint napkollektorokat szereltek fel.

A felújított épület átadási ünnepsége szerdán volt, amelyen az óvodások és bölcsődések műsorát követően Huszár Gábor polgármester és Kovács Tiborné igazgató asszony köszönte meg a bölcsőde felújításával és átépítésével kapcsolatos munkákat minden közreműködőnek.

Az intézményben dr. Dancseczné Kovács Tünde intézményegység vezető vezette körben az ünnepségen résztvevőket, és bemutatta azokat a változásokat, amelyeknek köszönhetően a gyermekek ma már egy jóval korszerűbb és biztonságosabb épület falai között tölthetik el bölcsődés éveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!