Szentgotthárd

2013.12.26. 16:55

Megújult a kiállítóhely

Szentgotthárd - Háromezer látogató járt az idén a Pável Ágoston múzeumban, amely januártól múzeumpedagógust is alkalmazna.

Farkas Eszter

Közel háromezer látogatója volt idén a megújult Pável Ágoston múzeumnak. A Móra Ferenc könyvtár részeként működő intézmény leginkább a határon túlról érkező csoportokat fogadja, de egyre több a magyarországi vendég. A szakmai munka megfelelő ellátására januártól múzeumpedagógust szeretnének foglalkoztatni. A népszerű kiállítóhely működését egy közös magyar-szlovén uniós pályázat segíti. Ennek keretében újult meg az épület, de a pénzből a múzeumi foglalkozásokra is telik és a teljes munkaidős munkatárs foglalkoztatására is. A múzeumban van projektorral, számítógépekkel felszerelt helyiség, amelyben múzeum-pedagó-giai foglalkozásokat, vagy előadásokat is lehet tartani. Ezeket viszont a jelenleg foglalkoztatott tárlatvezető-takarító nem végezheti, ezért van szükség múzeumpedagógusra. A múzeum év elejétől lett a Móra Ferenc Városi Könyvtár tagintézménye. Mivel a műtárgyak védelme miatt télen amúgy is fűteni kell, ezért az idei évtől kezdve nem zár be októbertől az intézmény. A csoportok mellett a helyi általános és középiskolás fiatalokat is rendszeresen megismertetik a néphagyományokkal, de a szakkörök és a táborok résztvevői is gyakori vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!